Rosmarin- svinefilet

Rosmarin- svinefilet

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull rosemary pork tenderloin med denne enkle oppskriften. Perfekt for en helgemiddagen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp Dijon-sennep
  • 2. 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
  • 3. 1 spiseskje ferskt hakkede rosmarinnåler, pluss 4 kvister rosmarin med harde, trelignende stilker
  • 4. 5 store hvitløksfedd, 2 finhakket, 3 knust
  • 5. 2 svinefileter, ca. 450 gram hver
  • 6. 4 skiver lønnesirupbacon

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle, visp sammen Dijon-sennep, nykvernet svart pepper, hakket rosmarin og finhakket hvitløk, og bland godt. Gni sennepsblandingen over overflaten av indrefiletene og pakk dem inn i plastfolie. Mariner i kjøleskapet i 1 time.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  3. 3Plasser rosmarinstilker og knust hvitløk i midten av en stekepanne. Fjern plastfolien fra indrefiletene og legg på hver to skiver maple bacon. Bind med kjøkkenhyssing for å sikre baconet.
  4. 4Sett stekepannen i ovnen og stek i 25 til 30 minutter, eller til en steketermometer, som er satt inn i indrefiletene, viser 71 grader Celsius. Ta ut av ovnen når ønsket stekegrad er oppnådd, og la hvile på et skjærebrett i 5 til 10 minutter. Fjern hyssingen, skjær opp og server med dine favorittilbehør.
  5. 5Pynt med rosmarinstilker og hvitløk. Nyt!