
Gullbrent ovnsbakt kyllingkappe
oppskrift på ovnsbakt kylling med gyllen skorpe, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel (ca. 3,6 kg) kylling av typen capon
- Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 1/4 pund usaltet smør, myknet
- 2 sitroner, delt i to, pluss 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1/4 kopp ferske hakkede urter, som estragon, timian eller salvie
- 1 løk, delt i to
- 4 hvitløksfedd, knuste
- Ferske hele urter, som estragonblader, timian og salviesprigs
- 2 kopper vann
- 1/4 kopp sherry
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Fjern nakke og innmat fra hulrommet, og skyll kyllingen under kaldt vann, både innvendig og utvendig. Tørk den grundig med kjøkkenpapir. Krydre kroppen og hulrommet godt med salt og pepper. Bland sammen smør, sitronsaft og hakkede urter i en liten bolle. Gni det urteinfuserte smøret godt inn i hele kyllingen. Legg sitronhalvdelene, løk, hvitløk og hele urter inni fuglen. Bind sammen lårene med kjøkkenhyssing for å holde formen.
- 2Plasser kyllingen med brystet ned på en V-rist i en stekepanne. Å steke kyllingen på rist hjelper med å gjøre skinnet sprøtt og hindrer at det setter seg fast i bunnen av pannen. Hell litt vann i stekepannen for å forhindre at fett og dråper brenner seg fast og begynner å ryke.
- 3Stek kyllingen i ca. 20 minutter, og snu den forsiktig slik at brystet vender opp. Det er best å ta ut pannen av ovnen, lukke ovnsdøren for å opprettholde temperaturen, og snu kyllingen på benken. Pensle den med stekefettet fra pannen. Skru ned varmen til 190 grader Celsius og sett pannen tilbake i ovnen. Fortsett å steke til en steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 75–77 grader Celsius, noe som tar omtrent 2 timer. Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile på et fat i 15 minutter, slik at saftene får tid til å sette seg igjen i kjøttet før utbening.
- 4I mellomtiden heller du stekefettet fra stekepannen over i en sausefilter eller målebeger for å la fettet stige til toppen. Skum av og kast fettet, og hell deretter stekefettet tilbake i pannen med stekefettet. Sett pannen på komfyren over middels varme. Tilsett sherry og deglaser, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Krydre med salt og pepper, og server med kylling.