
Søte og salte poteter
oppskrift på søt og salt potet – en deilig kombinasjon av søtt og salt som passer perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 7 til 8 unser skalottløk (omtrent 7 eller 8 store løk) – hvis du ikke finner skalottløk, bruk en lik mengde søt løk
- 680 gram røde poteter (omtrent 25 til 28 veldig små, 2,5 til 3,8 centimeter i diameter, er best, men du kan også bruke en lik vekt av større poteter)
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 stilker fersk rosmarin, hver ca. 10 til 15 centimeter lang
- 1 spiseskje kosher-salt (kosher-salt vil beholde sprøheten i ovnen)
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Skrell sjalottløkene og hakk dem i biter på omtrent 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) i størrelse. Legg bitene i en stor, ikke-reaktiv bolle.
- 2Vask potetene grundig, men skrell dem ikke. Hvis du bruker små poteter, del dem i kvartaler, hver i en halvmåneform. Hvis du bruker større poteter, del dem i kvartaler, og kutt deretter disse i to for å lage halvmåner – målet er å få jevnstorige potetbiter som er omtrent en halv til maksimalt 3/4 tomme (ca. 2 cm) på hver side. Legg potetbitene i bollen sammen med sjalottløkene.
- 3Hell balsamicoeddik og olivenolje over potetene og sjalottløkene. Rør godt for å blande.
- 4Fjern rosmarinkvistene fra stilkene. Tilsett rosmarinen i bollen med de andre ingrediensene.
- 5Tilsett salt og pepper, og rør igjen for å blande.
- 6Hell innholdet i bollen over i en tykk, 23 x 33 cm stor stekeplate (jeg liker å dekke den med aluminiumsfolie), eller i en annen ildfast form som gjør at potetene kan ligge i ett lag.
- 7Stek ved 230°C (450°F) i 35 til 45 minutter. Jeg liker at potetene blir ganske mørke, slik at balsamicoeddiken blir sprø på utsiden – hvis du ikke vil ha dem så mørke, kan du ta dem ut tidligere, etter 30 minutter, eller sette ovnen til 190°C (375°F) og steke i hele tiden.
- 8Server varme eller i romtemperatur. Potetene kan varmes opp igjen i ovnen (190°C/400°F i 10 minutter) eller innpakket i kraftig aluminiumsfolie.