
Vill om deg salat: Vill soppsalat med timian og hjertet av romanosalat
oppskrift på en frisk og smakfull vill sopp salat med timian og hjertets romain, perfekt for sommeren eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 store soppkapsler med crimini-sopp, veldig tynne skiver
- 6 shiitakesopper, veldig tynne skiver
- 1/2 kopp østerssopp, veldig tynne skiver
- 1 sjalottløk, veldig tynne skiver
- 2 til 3 spiseskjeer hakket flatbladpersille, en håndfull
- 1/2 sitron, presset
- 2 teskjeer rødvinseddik, et lite dryss
- 2 spiseskjeer hakkede ferske timianblader, 5 eller 6 kvister
- Salt og pepper
- 1/2 hode romainesalat, revet
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, ca. etter eget skjønn
Fremgangsmåte
- 1Kombiner sopp, sjalottløk, persille, sitronsaft, eddik og timianblader, og krydre med salt og pepper. La det stå i 15 minutter. Bland det deretter med revet romanosalat og vend inn extra virgin olivenolje. Juster krydderet etter smak, og fordel salaten på to tallerkener.