
Boston Cream Pie
Lær hvordan du lager en deilig boston cream pie med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kremfløte, kokende
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer siktet kakehvetemel
- 2/3 kopp sukker
- 1 1/2 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp kokende olje
- 2 eggeplommer
- 1 teskje vanilje
- 2 eggehviter
- 1/4 teskje krem av tartar
- Smørkrem, oppskrift følger
- Ganache, oppskrift følger
- 2 kopper helmelk, melk med 2 prosent fett eller 1 prosent fett
- 1/2 vaniljestang, delt på langs, frø skrapet ut
- 6 eggeplommer
- 2/3 kopp granulert sukker
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1 spiseskje usaltet smør
- 8 unser semisøt sjokolade
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. I en middels stor blandebolle kombiner mel, sukker, bakepulver og salt. Lag en fordypning i midten av melblandingen. Tilsett melk, olje, eggeplommer og vanilje. Pisk med en elektrisk mikser på lav til middels hastighet til det er godt blandet. Pisk i ytterligere 3 minutter på høy hastighet, og sett til side.
- 2I en stor blandebolle, pisk eggehviter og kremortartar på middels til høy hastighet til myke topper dannes. Hell eggeplommeblandingen over eggehviteblandingen og vend forsiktig inn. Hell forsiktig røren i en smurt 23 cm rund paiform. Stek i 25 til 30 minutter, eller til toppen spretter tilbake når den lett berøres. Vend paiformen opp ned på en avkjølingsrist. La avkjøle helt.
- 3Kremfyll: I en middels stor kjele, varm opp melk og vaniljebønne til kokepunktet over middels varme. Slå umiddelbart av varmen og la det trekke i 10 til 15 minutter. I en bolle, visp eggeplommer og sukker til lys og luftig. Tilsett maisstivelse og visp kraftig til ingen klumper gjenstår. Visp inn 1/4 kopp av den varme melken blanding til den er godt innarbeidet. Visp inn resten av den varme melken blanding, og sett til side den tomme kjelen.
- 4Sil blandingen tilbake i kjelen gjennom en sikt. Kok opp over middels høy varme, mens du visper konstant, til den tykner og begynner å koke forsiktig. Ta av varmen og rør inn smøret. La det avkjøle litt. Dekk til med plastfolie, og trykk lett plasten mot overflaten for å forhindre at det dannes skinn. Avkjøl i minst 2 timer eller til det skal brukes. (Kremen kan lages opptil 24 timer i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til 1 time før bruk.)
- 5Ganache: I en middels bolle, hell den kokende fløten over den hakkede sjokoladen og rør til den er smeltet.
- 6For å montere paisen, fjern kaken fra formen. Del kaken horisontalt i to lag. Plasser bunndelen på et serveringsfat eller brett, og smør på kremfyllet. Legg den andre kakebunnen oppå. Hell sjokoladeganache over og ned langs sidene av kaken. Oppbevar i kjøleskapet.