
Angel Food Cake
Lær hvordan du lager en klassisk angel food cake. En luftig og søt kake som passer til enhver anledning. Enkel oppskrift med steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp kake-mel
- 2. 11/2 kopper pluss 1 spiseskje sukker (kjørt i food processor til superfint)
- 3. 11/2 kopper eggehviter (ca. 13) romtempererte
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 1/2 teskje kremortartar
- 6. 1 teskje mandelessens
- 7. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 5 hele ferskner, skrelte, kjernet og hakket i små terninger, eller 2 kopper frosne ferskner (tinet)
- 9. 1 kopp sukker
- 10. 1 kanelstang
- 11. 1/2 kopp Creame De Peche (ferskenlikør)
- 12. 2 kopper melis
- 13. Saften av 1 sitron
- 14. Revet skall av 1 sitron
- 15. Vann etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 300 grader. Sikt melet tre ganger. Sikt deretter sammen med 3/4 kopp pluss 1 spiseskje sukker. I en elektrisk mikser, og sørg for at bollen er ren og uten fett, pisk eggehvitene til de er skummende. Tilsett salt og kremortartar. Pisk til det nesten danner myke topper. Pisk inn resten av sukkeret (3/4 kopp), litt om gangen, til det danner stive topper. Vend inn ekstraktene. Sikt 1/4 av melet over eggehvitene og vend forsiktig, men grundig, inn. Sikt og vend inn resten av melet på samme måte, 1/4 av gangen. Skje eller hell røren i en veldig ren, ikke-smurt kakeform av typen tube. Bank formen mot benken for å fjerne luftlommer. Stek i 1 time og 15 minutter, eller til kaken spretter tilbake når den berøres. Vend kaken opp ned over en flaske for å avkjøle. La den avkjøle helt før du bruker en skarp kniv til å løsne kantene rundt formen. Bank bunnen av formen hardt mot benken. Vend kaken opp ned på et fat. Server med ferskenkompott og ferskenglasur.
- 22. I en liten kjele, tilsett alle ingrediensene. Kok opp, senk varmen til middels, og kok til det tykner, ca. 5 til 10 minutter. Fjern fra varmen. Ta ut kanelstangen og server.
- 33. I en liten kjele, tilsett alle ingrediensene unntatt vann. Kok opp på middels varme til sukkeret er blandet med likøren. Rør inn vannet og la det koke ned til ønsket konsistens.