Grunnleggende paideig

Grunnleggende paideig

Lær hvordan du lager en enkel og perfekt paideig med vår grunnleggende oppskrift. Ideell for både nybegynnere og erfarne bakere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 4 spiseskjeer kaldt vegetabilsk fett (f.eks. kortning)
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 teskje eplecidereddik
  • 1/2 teskje salt
  • 12 spiseskjeer (1 1/2 staver) kaldt usaltet smør, kuttet i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Puls mel, smør, sukker, eddik og salt i en food processor til det ser ut som finmalt mel. Tilsett smøret og puls til det er i små erte-store biter. Strø over 1/4 kopp isvann og puls til deigen begynner å samle seg. Klem deigen sammen med fingrene; hvis den ikke holder sammen, tilsett opptil 4 spiseskjeer isvann, én spiseskje om gangen, og puls på nytt.
  2. 2Del deigen i to deler og legg hver del på hver sin plastfolie. Form hver del til en flat disk. Pakk godt inn og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 1 time eller helst over natten, eller frys den ned i opptil 2 måneder.