
Mama Thorntons ferskepai
oppskrift på mama thornton's peach pie - en saftig og smakfull ferskenpai perfekt for sommerens kaker. enkel å lage og ideell for helårskaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 1/4 kopper hvetemel, pluss mer til arbeidsflate og utstikkere
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/4 teskje fint havsalt
- 2 staver kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 4 spiseskjeer isvann, og mer etter behov
- 10 modne, men faste ferskner
- 1 sitron, presset saft
- 1/2 teskje mandelessens
- 2/3 kopp hvetemel
- 1 kopp sukker
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/8 teskje eller en klype malt muskatnøtt
- 1/2 teskje fint havsalt
- 3 spiseskjeer smør, skåret i små biter
- 1 egg
- Spesialutstyr: bølget pizzaskjærer eller bølget ravioliskjærer
Fremgangsmåte
- 1Kok's notat: Du kan øke mengden sukker til 1 1/4 kopper, avhengig av søtheten på ferskenene. Topp sommerferskener vil bare trenge 1 kopp.
- 2Til bunnen: I en food processor, kombiner mel, sukker, salt og kaldt smør.
- 3Pulsér i food processoren til blandingen ligner fint sand. Fjern lokket og tilsett isvannet i blandingen. Kjør prosessoren bare til deigen samler seg til en liten ball. Hvis deigen er litt tørr, tilsett mer isvann, en spiseskje av gangen, til den binder seg. Samle deigen til en ball. Med en benkspade eller kniv, del deigen jevnt i to. Form hver del til en disk. Pakk hver disk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. På dette stadiet kan du oppbevare den innpakkede deigen i kjøleskapet i noen dager eller fryse den til senere bruk.
- 4Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 5Strø mel på arbeidsflaten og kjevle ut én paibunn til ca. 30 cm i diameter, og legg den over en 23 cm rund paiform med bølgete kanter. Kjevle ut den andre paibunnen til ca. 25 cm i diameter, og skjær den i 2,5 cm brede strimler med en bølget pizzaskjærer.
- 6Til fyllet: Skrell og skjær ferskenene i 0,6 cm tykke skiver (du skal ha omtrent 7 kopper) og vend dem i sitronsaft og mandelessens i en stor bolle. Visp mel, sukker, kanel, muskatnøtt og salt i en annen bolle, og pass på at det ikke er klumper. Rør melblandingen inn i ferskenene og bland godt. Hell ferskenfyllet i paibunnen. Strø over smørbiter. Legg lattice-strimlene oppå. Fjern eventuelt mel under lattice-strimlene for å sikre at de tetter godt. Klem kantene sammen for å forsegle. Visp egget med 1 teskje vann og pensle lattice og kanter med eggeblandingen.
- 7Sett paien i ovnen og stek i 10 minutter, senk deretter temperaturen til 175 grader Celsius og stek videre til skorpen er gyllenbrun, omtrent 50 minutter til. Hvis kantene blir for brune for raskt, dekk dem med strimler av aluminiumsfolie omtrent halvveis gjennom stekingen. La paien avkjøle i ca. 30 minutter før servering.