
Appelsin- og tranebærkake i rundform
oppskrift på en deilig orange-cranberry bundt cake. perfekt som dessert eller til kaffekosen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. Smørefett eller non-stick spray, olje eller smør til å smøre formen
- 2. 2 1/2 kopper pluss 1 spiseskje allsidig mel, pluss mer til utbaking av formen
- 3. 2 1/2 spiseskjeer appelsinskall, pluss 3/4 kopp fersk appelsinjuice (fra omtrent 2 appelsiner)
- 4. 2 teskjeer appelsinlikør
- 5. 4 store egg, romtempererte
- 6. 1 kopp ferske tranebær
- 7. 2 kopper sukker
- 8. 1 teskje bakepulver
- 9. 1 teskje kosher-salt
- 10. 1/2 teskje natron
- 11. 2 1/4 staver (18 spiseskjeer) usaltet smør, romtemperert
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en kakeform med hulldesign
- 22. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F). Smør og mel en kakeform med hulldesign.
- 33. Bland sammen appelsinskall og -saft, appelsinlikør og egg i en stor bolle, og sett til side. I en mindre bolle, vend inn tyttebær med 1 spiseskje mel, og sett til side.
- 44. I en kjøkkenmaskin med flatpisker, tilsett sukker, bakepulver, salt, natron og de resterende 2 ½ kopper melet, og bland godt. På lav hastighet, tilsett sakte smøret, én spiseskje om gangen, og fortsett å blande til en smuldrete konsistens på størrelse med erter er oppnådd. Skru opp hastigheten til middels, og hell sakte inn egg- og appelsinblandingen til den er godt blandet. Øk hastigheten til middels høy og pisk til luftig og lett, ca. 2 minutter. Vend forsiktig inn tyttebærblandingen. Hell røren i den forberedte kakeformen med hulldesign og jevn ut toppen.
- 55. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 50–55 minutter. La kaken avkjøle i formen i 20–30 minutter, før du forsiktig tar den ut av formen og serverer.