
Høyfjellengelmatkake
Lær hvordan du lager en perfekt høyhøyde englekake med vår enkle oppskrift. Ideell for spesielle anledninger og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/3 kopper siktet kakehvetemel
- 1 1/8 kopper hvitt sukker
- 1 1/2 kopper eggehviter
- 1 1/4 teskje krem av tartar
- 3/4 teskje salt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje sitronekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (330 grader Fahrenheit).
- 2I en stor glass- eller metallskål pisker du eggehvitene med kremortartari og salt til myke topper dannes. Dryss gradvis inn sukkeret mens du fortsetter å piske til middels topper. Siden dette er en oppskrift for høytliggende områder, pisk dem bare til de danner en topp som faller over. Rør inn vanilje- og sitronekstraktene. Bruk en slikkepott av gummi for å vende inn melet, en fjerdedel av gangen. Skje røren over i en ren og tørr 23 cm (9 tommer) tubeform.
- 3Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, og øk deretter temperaturen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Fortsett å steke i ytterligere 3 minutter, eller til kaken begynner å krympe litt. Vend formen opp ned over en avkjølingsrist for å avkjøle. Når den er avkjølt, bruk en tynn slikkepott eller kniv til å gå rundt den ytre kanten, og slå den forsiktig ut.