Maisbrødsfyll med skinke, fennikel og gulrøtter

Maisbrødsfyll med skinke, fennikel og gulrøtter

Lær hvordan du lager en smakfull corn bread dressing med skinke, fennikel og gulrøtter. Perfekt til høst- og vintermåltider, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp smør (1 1/2 staver)
  • 2. 1 1/2 kopper svartskogs-skinke i 1/4-tommers terninger (ca. 225 gram)
  • 3. 4 kopper hakket løk
  • 4. 3 kopper hakkede friske fennelknoller (fra 3 mellomstore), urtene settes til side
  • 5. 2 kopper hakkede skrelte gulrøtter
  • 6. 1 1/2 teskje tørket marjoram
  • 7. 1 1/2 teskje tørket timian
  • 8. 3/4 teskje tørket salvie
  • 9. 3/4 teskje fennikelfrø
  • 10. Ristet rød peppers cornbread, smuldret
  • 11. 6 kopper 1/2-tommers terninger av uten skorpe fransk brød (fra en 450 grams brødloff)
  • 12. 3 1/4 kopper (eller mer) lavsalt kyllingbuljong
  • 13. 5 store egg, pisket for å blande

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor gryte over middels varme. Tilsett skinke og sautér til den er brunet, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre skinken til en ekstra stor bolle. Tilsett løk og de neste 6 ingrediensene i fettet i gryten. Dekk til og kok til grønnsakene begynner å bli brune, rør ofte, ca. 15 minutter; tilsett i skinken. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp før videre bruk.) Rør alt brød inn i skinkeblandingen; tilsett 3 1/4 kopper buljong. Krydre fyllet med salt og pepper etter smak; bland inn eggene.
  2. 22. Smelt smør i en stor gryte over middels varme. Tilsett skinke og sautér til den er brunet, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre skinken til en ekstra stor bolle. Tilsett løk og de neste 6 ingrediensene i fettet i gryten. Dekk til og kok til grønnsakene begynner å bli brune, rør ofte, ca. 15 minutter; tilsett i skinken. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl. Varm opp før videre bruk.)
  3. 33. Rør alt brød inn i skinkeblandingen; tilsett 3 1/4 kopper buljong. Krydre fyllet med salt og pepper etter smak; bland inn eggene.
  4. 44. For å steke fyllet i kalkunen: Fyll løst hovedhulrommet og halsrommet i kalkunen med fyllet. Tilsett nok buljong til resten av fyllet for å fukte det lett (1/4 kopp til 3/4 kopp, avhengig av mengden av resterende fyll). Smør en ildfast form godt. Skje resten av fyllet i den forberedte formen. Dekk formen med smørt folie, med den smurte siden ned. Stek fyllet i formen — sammen med kalkunen eller mens kalkunen hviler — til det er gjennomvarmt, ca. 25 minutter. Fjern folien og stek videre til toppen av fyllet er lett sprø og gyllen, ca. 15 minutter til.
  5. 55. Fyll løst hovedhulrommet og halsrommet i kalkunen med fyllet. Tilsett nok buljong til resten av fyllet for å fukte det lett (1/4 kopp til 3/4 kopp, avhengig av mengden av resterende fyll). Smør en ildfast form godt. Skje resten av fyllet i den forberedte formen. Dekk formen med smørt folie, med den smurte siden ned. Stek fyllet i formen — sammen med kalkunen eller mens kalkunen hviler — til det er gjennomvarmt, ca. 25 minutter. Fjern folien og stek videre til toppen av fyllet er lett sprø og gyllen, ca. 15 minutter til.
  6. 66. For å steke fyllet i en form: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 15x10x2 tommer glassform godt. Tilsett nok ekstra buljong til fyllet for å fukte det (3/4 kopp til 1 1/4 kopper). Overfør fyllet til den forberedte formen. Dekk med smørt folie, med den smurte siden ned. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 40 minutter. Fjern folien og stek videre til toppen er lett sprø og gyllen, ca. 20 minutter til.
  7. 77. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 15x10x2 tommer glassform godt. Tilsett nok ekstra buljong til fyllet for å fukte det (3/4 kopp til 1 1/4 kopper). Overfør fyllet til den forberedte formen. Dekk med smørt folie, med den smurte siden ned. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 40 minutter. Fjern folien og stek videre til toppen er lett sprø og gyllen, ca. 20 minutter til.