Potetstekt sellerirot med oliven og kulturmelk

Potetstekt sellerirot med oliven og kulturmelk

oppskrift på pot-roasted sellerirot med oliven og kulturmelk. en smakfull og enkel rett perfekt for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer pluss 2 teskjeer ekstra-virgin olivenolje, pluss mer til å dryppe over
  • 6 små selleriroter (sellerirot; hver ca. 115 gram), uskrellet, trimmet med noe stilk fortsatt festet
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i 2,5 cm biter
  • Kosher-salt
  • 12 kvister timian
  • 6 kvister rosmarin
  • 6 kvister salvie
  • 1 spiseskje kaffebønner (valgfritt)
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1/2 sitron
  • 1/4 kopp olivenolje-innlagte svarte oliven, uten stein, delt i to på langs

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte på middels varme. Tilsett sellerirot og kok, vend ofte, til den er gyllen, ca. 8–10 minutter. Tilsett smør og en stor klype salt. Når smøret begynner å skumme, reduser varmen til medium-lav. Legg i urtekvister, kaffebønner, hvis du bruker det, og 1 ½ kopp vann. Dekk til og kok forsiktig, tilsett mer vann med spiseskjeer hvis pannen blir tørr, til selleriroten er veldig mør, ca. 1 time. Fjern urtene og kaffebønnene (hvis du bruker det) fra gryten og kast dem. Pensle selleriroten med de smøraktige saftene i gryten. Ta av varmen. Overfør selleriroten til et skjærebrett, del den i to gjennom stilkene, og legg to halvdeler på hver tallerken. I mellomtiden, varm forsiktig opp kulturmelken i en liten kjele på lav varme (den vil skille seg hvis den varmes for mye). Klem inn noen dråper sitronsaft og tilsett de resterende 2 teskjeene olje og en klype salt for å lage en løs saus. Fordel sausen rundt selleriroten på tallerkenene. Pynt med oliven, drypp med litt olje, og press noen flere dråper sitronsaft over hver.
  2. 2Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykk gryte på middels varme. Tilsett sellerirot og kok, vend ofte, til den er gyllen, ca. 8–10 minutter. Tilsett smør og en stor klype salt. Når smøret begynner å skumme, reduser varmen til medium-lav. Legg i urtekvister, kaffebønner, hvis du bruker det, og 1 ½ kopp vann. Dekk til og kok forsiktig, tilsett mer vann med spiseskjeer hvis pannen blir tørr, til selleriroten er veldig mør, ca. 1 time.
  3. 3Fjern urtene og kaffebønnene (hvis du bruker det) fra gryten og kast dem. Pensle selleriroten med de smøraktige saftene i gryten. Ta av varmen. Overfør selleriroten til et skjærebrett, del den i to gjennom stilkene, og legg to halvdeler på hver tallerken.
  4. 4I mellomtiden, varm forsiktig opp kulturmelken i en liten kjele på lav varme (den vil skille seg hvis den varmes for mye). Klem inn noen dråper sitronsaft og tilsett de resterende 2 teskjeene olje og en klype salt for å lage en løs saus. Fordel sausen rundt selleriroten på tallerkenene. Pynt med oliven, drypp med litt olje, og press noen flere dråper sitronsaft over hver.