Skivede poteter med skinke og bacon

Skivede poteter med skinke og bacon

Lær å lage deilige scalloped poteter med skinke og bacon. En smakfull rett perfekt for helgen eller hverdagen. Enkelt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke bacon (16 unser)
  • 2/3 kopp melk
  • 2 spiseskjeer allsidig mel
  • 10 poteter, skrellet og skivet
  • 2 løk, skivet
  • 1,36 kilo kokt skåret skinke
  • 2 pakker revet Cheddar-ost (16 unser)
  • 2 spiseskjeer salt
  • 2 spiseskjeer malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg baconen i en stor stekepanne og kok den over middels høy varme, vend den av og til, til skivene begynner å bli brune, ca. 5 minutter. La baconen renne av på et fat med papirhåndkle.
  2. 2Overfør den delvis kokte baconen til bunnen av en stor ildfast form.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  4. 4Visp melk og mel sammen i en bolle; sett til side.
  5. 5Legg omtrent en tredjedel av potetene over baconen, etterfulgt av halvparten av løken og halvparten av skinken.
  6. 6Strø en fjerdedel av Cheddar-osten over skinken.
  7. 7Hell en tredjedel av melkeblandingen over osten og krydre med salt og svart pepper.
  8. 8Gjenta lagene med potet, løk, skinke, Cheddar-ost, melkeblanding, salt og svart pepper.
  9. 9Fordel den siste tredjedelen av potetene i ildfastformen; hell resten av melkeblandingen over.
  10. 10Strø resten av Cheddar-osten over potetblandingen.
  11. 11Dekk formen med aluminiumsfolie.
  12. 12Stek i den forvarmede ovnen til potetene er møre, ca. 2 timer.