
Skivede poteter med skinke og bacon
Lær å lage deilige scalloped poteter med skinke og bacon. En smakfull rett perfekt for helgen eller hverdagen. Enkelt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke bacon (16 unser)
- 2/3 kopp melk
- 2 spiseskjeer allsidig mel
- 10 poteter, skrellet og skivet
- 2 løk, skivet
- 1,36 kilo kokt skåret skinke
- 2 pakker revet Cheddar-ost (16 unser)
- 2 spiseskjeer salt
- 2 spiseskjeer malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg baconen i en stor stekepanne og kok den over middels høy varme, vend den av og til, til skivene begynner å bli brune, ca. 5 minutter. La baconen renne av på et fat med papirhåndkle.
- 2Overfør den delvis kokte baconen til bunnen av en stor ildfast form.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 4Visp melk og mel sammen i en bolle; sett til side.
- 5Legg omtrent en tredjedel av potetene over baconen, etterfulgt av halvparten av løken og halvparten av skinken.
- 6Strø en fjerdedel av Cheddar-osten over skinken.
- 7Hell en tredjedel av melkeblandingen over osten og krydre med salt og svart pepper.
- 8Gjenta lagene med potet, løk, skinke, Cheddar-ost, melkeblanding, salt og svart pepper.
- 9Fordel den siste tredjedelen av potetene i ildfastformen; hell resten av melkeblandingen over.
- 10Strø resten av Cheddar-osten over potetblandingen.
- 11Dekk formen med aluminiumsfolie.
- 12Stek i den forvarmede ovnen til potetene er møre, ca. 2 timer.