Marble Mountain Kylling og Dumplings

Marble Mountain Kylling og Dumplings

Lær hvordan du lager smakfull marble mountain chicken and dumplings, en enkel og deilig rett perfekt for hele familien. En klassisk oppskrift med en asiatisk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (2,3 kg) kylling, økologisk hvis mulig, delt i 8 stykker, brystene delt i to på tvers
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp rapsolje, delt
  • 1 hel løk, skrelt og delt i fire
  • 2 hele gulrøtter, vasket og kuttet i store biter
  • 3 stilker selleri, vasket og kuttet i store biter
  • 4 fedd hvitløk, knust og skrelt
  • 3,8 liter vann
  • 1 ss svarte pepperkorn
  • 1 ss tørket salvie
  • 1 laurbærblad
  • 1 stor gulrot, i terninger
  • 1/2 middels løk, i terninger
  • 1 stilk selleri, i terninger
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1/2 ts rød chili flakes
  • 1/4 kopp smør
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 kopper hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts granulat hvitløk
  • 2 ss tørket salvie
  • 1/8 ts cayennepepper
  • 1/8 ts hvit pepper
  • 1 kopp kulturmelk
  • 1 egg
  • 1/4 kopp smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll kyllingen og tørk den forsiktig. Krydre med 1 spiseskje salt og pepper. Ha 2 spiseskjeer av oljen i en stor kjele over høy varme. Legg i kyllingstykkene og brun dem lett og jevnt, fjern og tilsett etter behov. Når all kyllingen er brunet, tilsett ingrediensene gjennom knust hvitløk. La grønnsakene surre over høy varme i 5 til 6 minutter, før du heller i vannet, pepperkornene, salvie og laurbærbladet, og kok opp. Skru ned varmen til kraftig småkoking, og etter 20 minutter, sjekk kyllingstykkene, og fjern dem etter hvert som de er ferdige med å koke. Ta kyllingen ut og legg den på et skjærebrett for avkjøling til du kan håndtere den, deretter skjærer du kjøttet i biter og legger beinene tilbake i kjelen.
  2. 2La kraften og beinbuljongen småkoke, uten lokk, i 45 minutter. Sil av og juster krydderet med mer salt om nødvendig. Hakk kjøttet, og kast eventuelt skinn, ledd eller fett underveis, og sett til side.
  3. 3I en separat stekepanne over middels varme, tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje og de hakkede grønnsakene. La det surre til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter, før du tilsetter hvitløk og rød chili-flak, og steker i ytterligere 1 minutt. Ha grønnsakene i den siltede kyllingkraften, og i samme panne, tilsett smøret. Når det er smeltet, tilsett melet og rør konstant i 2 minutter. Hell sakte i noe av den varme kraften mens du visper, til du har tilsatt omtrent 2 kopper kraft. Tilsett roux-blandingen tilbake i kjelen og rør godt. Ha i fløten og kyllingen, og la det småkoke på lav varme mens du forbereder dumplings.
  4. 4I en stor bolle, bland de tørre ingrediensene. I en annen, middels, ikke-reaktiv bolle, bland de våte ingrediensene, og tilsett det smeltede smøret til slutt.
  5. 5Hell de våte ingrediensene i de tørre, og bruk en slikkepott til forsiktig å vende sammen til det akkurat er blandet.
  6. 6Bruk to teskjeer til å forme deigen til golfball-store, quenelle-formede boller, og slipp dem forsiktig ned i den varme suppen. Dekk til med lokk og la dumplings koke i 15 til 20 minutter på lav varme.
  7. 7Server suppen i skåler og nyt den varm.