
New Zealand-vennisslider med tomat- og chilijam
oppskrift på smakfulle new zealand hjorteburgere med spicy tomat-chili-syltetøy, perfekt som forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Omtrent 500 gram kjøtt av storfe (hakket storfekjøtt)
- 2. Omtrent 500 gram oppdrettet, malt viltkjøtt fra New Zealand (hvilken som helst utskjæring går, men den mest kostnadseffektive er fra låret)
- 3. 2 teskjeer ekstra jomfrolivolje, pluss litt til pensling
- 4. 2 teskjeer flaket havsalt, for eksempel Maldon
- 5. 1 teskje malt kanel
- 6. 1 teskje tørket oregano
- 7. 1/2 teskje nykvernet pepper
- 8. 1 liten bunt fersk flatbladpersille, blader fjernet og finhakket
- 9. 12 sliderbrød
- 10. Tomat-chili-syltetøy, oppskrift følger
- 11. 12 cornichons
- 12. 1,4 kilo hermetiske, skrelte tomater
- 13. Omtrent 3 kopper (750 g) sukker
- 14. 1/2 kopp pluss 1 spiseskje (150 g) eplesidereddik
- 15. 1 1/2 teskjeer (25 ml) fiskesaus
- 16. 5 store hvitløksfedd, finhakket
- 17. 4 røde chili, finhakket
- 18. 1 tommelfinger fersk ingefær, skrelt og revet
Fremgangsmåte
- 11. Bland storfe, elgkjøtt, olje, salt, kanel, oregano, pepper og persille i en blandebolle. Bruk en skje, slikkepott eller hendene for å blande det grundig. Form kjøttet til tolv 85-grams sliders, og sett dem i kjøleskapet til det er tid for å steke dem.
- 22. Pensle slidersene med olivenolje og grill dem på en forvarmet, veldig varm grill eller i en non-stick panne i 1 til 2 minutter på hver side. Ikke overkok! Dette deilige magre kjøttet er best servert rå eller medium-rare.
- 33. Plasser de grillede elgkjøtt-sliderne på en bolle, topp med Tomat Chile Jam og dekk med bolletoppen. Avslutt med å tre en cornichon på en spyd og stikk spydet gjennom bolletoppen, slideren og bunnen for å holde dem intakte og lette å spise. Gjenta med alle sliderne.
- 44. Plasser sliderne på et fat og ikke bruk tid – få dem raskt til gjestene og inn i munnen!
- 55. Bland tomatene, sukker, eddik, fiskesaus, hvitløk, chili og ingefær i en sausekjele. Kok opp blandingen over middels varme. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 2 timer, mens du rører hele tiden for å unngå at det brenner seg i bunnen. La den tykke, glansfulle sausen avkjøles til romtemperatur, og oppbevar den i kjøleskapet til den skal brukes.
- 6Kok's notat: Dette vil bli mer enn du trenger, men denne sausen er mildt avhengighetsskapende, og du vil være glad for å ha noe lagret i kjøleskapet til grilling av kjøtt, fisk eller reker. Den holder seg i over en måned når den oppbevares riktig i en lufttett beholder.