
Grønnsakskaker
oppskrift på vegetable cutlets som er en enkel og sunn rett, perfekt for hele familien. lær hvordan du lager deilige grønnsakskaker hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 store poteter, skrellet og i terninger
- 1 gulrot, skrellet og i terninger
- 1/2 kopp ferske grønne bønner, trimmet og kneppet
- 1/4 kopp frosne erter
- 1 egg
- 1 1/2 kopper brødsmuler
- 1/2 teskje garam masala
- 1/4 teskje cayennepepper
- salt etter smak
- 1/4 kopp vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene, gulroten, grønne bønner og erter i en kjele med nok vann til å dekke. Kok opp, skru ned varmen, dekk til og la småkoke i 15 minutter, til potetene er møre. Sil av grønnsakene, overfør dem til en bolle, og mos dem med en potetstapper, la det være igjen noen små biter.
- 2Bland egget, ¾ kopp brødsmuler, garam masala, cayennepepper og salt i bollen med de moste grønnsakene. Form blandingen til små kaker, ca. 1/2 tomme tykke. Vend kakene i de resterende brødsmulene slik at de blir dekket.
- 3Varm opp oljen i en stor stekepanne på middels varme, og stek de dekkede kakene til de er gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir.