Navajo-tacos
oppskriften på navajo tacos er en smakfull og enkel rett som kombinerer myke tortillas med fyllige toppings. perfekt for en smak av amerikansk sørvesten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Chili Beans:
- 1 pund tørkede pintobønner
- 6 kopper vann, eller etter behov
- 16 unser frossen chili (for eksempel Johnson®), tint
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 1/2 teskje tørket oregano
- 1 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1 1/2 teskje løkpulver
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Friterbrød:
- 2 kopper hvetemel (for eksempel Blue Bird®)
- 2 spiseskjeer bakepulver
- 1 spiseskje salt
- 1/2 kopp varmt vann, eller etter behov
- 3/4 kopp talg
- Topping:
- 1 (16 unser) pakke revet Cheddar-ost
- 2 tomater, hakket
- 2 løk, hakket
- 2 kopper revet isbergsalat
Fremgangsmåte
- 1Legg pintobønner i en bolle og dekk med romtemperert vann. La dem ligge og trekke i ca. 8 timer. Sil av vannet.
- 2Overfør de avdryppede bønnene til en stor kjele; hell i 6 kopper vann. Kok opp på middels høy varme, rør av og til og tilsett mer vann hvis væskenivået synker under 1 tomme, til bønnene er møre, ca. 1 time.
- 3Rør inn tint chili, spisskummen, oregano, hvitløkspulver, løkpulver, salt og svart pepper i kjelen. Fortsett å koke på middels varme, rør av og til, til bønnene er myke, ytterligere ca. 1 time.
- 4Bland mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Hell i varmt vann gradvis, 1/2 kopp av gangen, og elt til deigen er myk, men ikke klissete. La deigen hvile, dekket, i ca. 30 minutter.
- 5Ta en liten bit av deigen, på størrelse med en tennisball; kjevle ut til en runding på en melet overflate. Gjenta med resten av deigen.
- 6Smelt fett i en stor kjele eller frityrgryte over høy varme. Senk forsiktig deigen ned i det varme fettet og stek, vri med en gaffel, til den er jevnt brunet, 15–20 sekunder. Snu deigen og stek til den andre siden er gyllenbrun, ytterligere 15–20 sekunder. La frityrbrødet renne av på tørkepapir. Gjenta med resten av deigen.
- 7Legg ett frityrbrød på en tallerken. Topp med chili, bønner og ost, og pynt med tomater, løk og salat.