
Kalvesteiker med karamellisert løk og stiltonsauce
oppskrift på saftige oksefiletstykker med karamellisert løk og kremet stiltonsauce. perfekt for en smakfull hovedrett til hverdag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 2 store løk, delt i to og tynnsnittet
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje tørket timian
- 1/2 kopp usaltet storfebuljong
- 1 kopp smuldret Stilton-ost
- 4 1/2 tommer tykke kalvesteiker
- 3 spiseskjeer sherryeddik
- 1/4 kopp tørkede currants
Fremgangsmåte
- 1Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk, sukker og timian. Krydre med salt og pepper. Kok til løken er myk og gylden, og rør ofte, ca. 35 minutter. Overfør 1/2 kopp løk til en blender; overfør resten av løken til en bolle. Tilsett kraft i samme panne og kok opp, og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett kraft og 1/2 kopp ost i blenderen. Kjør til jevn puré. Smelt 1 spiseskje smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Krydre kalven med salt og pepper. Legg kalven i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 2 minutter per side for medium-rare. Overfør kalven til tallerkener og hold varm. Tilsett eddik i pannen; kok opp, og skrap opp brune biper. Tilsett sausen i pannen og kok til den er gjennomvarm. Visp inn resten av smøret. Krydre med salt og pepper. I mellomtiden, bland currants og den reserverte løken i en liten, tykkbunnet kjele og kok over middels lav varme til det er gjennomvarmt. Fordel sausen over kalven. Topp med løk-currant-blandingen og dryss med resten av osten.
- 2Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk, sukker og timian. Krydre med salt og pepper. Kok til løken er myk og gylden, og rør ofte, ca. 35 minutter. Overfør 1/2 kopp løk til en blender; overfør resten av løken til en bolle. Tilsett kraft i samme panne og kok opp, og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett kraft og 1/2 kopp ost i blenderen. Kjør til jevn puré.
- 3Smelt 1 spiseskje smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Krydre kalven med salt og pepper. Legg kalven i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 2 minutter per side for medium-rare. Overfør kalven til tallerkener og hold varm. Tilsett eddik i pannen; kok opp, og skrap opp brune biper. Tilsett sausen i pannen og kok til den er gjennomvarm. Visp inn resten av smøret. Krydre med salt og pepper.
- 4I mellomtiden, bland currants og den reserverte løken i en liten, tykkbunnet kjele og kok over middels lav varme til det er gjennomvarmt.
- 5Fordel sausen over kalven. Topp med løk-currant-blandingen og dryss med resten av osten.