Kalvesteiker med karamellisert løk og stiltonsauce

Kalvesteiker med karamellisert løk og stiltonsauce

oppskrift på saftige oksefiletstykker med karamellisert løk og kremet stiltonsauce. perfekt for en smakfull hovedrett til hverdag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 store løk, delt i to og tynnsnittet
  • 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje tørket timian
  • 1/2 kopp usaltet storfebuljong
  • 1 kopp smuldret Stilton-ost
  • 4 1/2 tommer tykke kalvesteiker
  • 3 spiseskjeer sherryeddik
  • 1/4 kopp tørkede currants

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk, sukker og timian. Krydre med salt og pepper. Kok til løken er myk og gylden, og rør ofte, ca. 35 minutter. Overfør 1/2 kopp løk til en blender; overfør resten av løken til en bolle. Tilsett kraft i samme panne og kok opp, og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett kraft og 1/2 kopp ost i blenderen. Kjør til jevn puré. Smelt 1 spiseskje smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Krydre kalven med salt og pepper. Legg kalven i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 2 minutter per side for medium-rare. Overfør kalven til tallerkener og hold varm. Tilsett eddik i pannen; kok opp, og skrap opp brune biper. Tilsett sausen i pannen og kok til den er gjennomvarm. Visp inn resten av smøret. Krydre med salt og pepper. I mellomtiden, bland currants og den reserverte løken i en liten, tykkbunnet kjele og kok over middels lav varme til det er gjennomvarmt. Fordel sausen over kalven. Topp med løk-currant-blandingen og dryss med resten av osten.
  2. 2Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett løk, sukker og timian. Krydre med salt og pepper. Kok til løken er myk og gylden, og rør ofte, ca. 35 minutter. Overfør 1/2 kopp løk til en blender; overfør resten av løken til en bolle. Tilsett kraft i samme panne og kok opp, og skrap opp eventuelle brune biper. Tilsett kraft og 1/2 kopp ost i blenderen. Kjør til jevn puré.
  3. 3Smelt 1 spiseskje smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Krydre kalven med salt og pepper. Legg kalven i pannen og kok til ønsket stekegrad, ca. 2 minutter per side for medium-rare. Overfør kalven til tallerkener og hold varm. Tilsett eddik i pannen; kok opp, og skrap opp brune biper. Tilsett sausen i pannen og kok til den er gjennomvarm. Visp inn resten av smøret. Krydre med salt og pepper.
  4. 4I mellomtiden, bland currants og den reserverte løken i en liten, tykkbunnet kjele og kok over middels lav varme til det er gjennomvarmt.
  5. 5Fordel sausen over kalven. Topp med løk-currant-blandingen og dryss med resten av osten.