Hello Fresh Mobile Banner
Salat Niçoise

Salat Niçoise

oppskrift på salad niçoise, en klassisk fransk sommerrett med tunfisk, poteter, egg og grønnsaker. enkel å lage og perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund nye poteter, delt i fire
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1/4 kopp utsteinede nicoise-oliven
  • 1 løk, tynnsnittet
  • 1 boks tunfisk (ca. 140 g)
  • 1/3 pund ferske grønne bønner – skylt, trimmed og blansjert
  • 1/2 pund blandede salatblader
  • 1 kopp sitronvinaigrette
  • 3 hardkokte egg, delt i fire
  • 3 roma (plomme)tomater, tynnsnittet
  • 1 ss kapers
  • 4 ansjospinner

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett potetene, og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter. Sil av vannet og avkjøl.
  2. 2I en stor bolle, bland potetene, persille, oliven, løk, tunfisk og grønne bønner. Sett i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
  3. 3I en stor bolle, vend grønnfôret med vinaigrette og topp med avkjølte potetblanding. Pynt med egg, tomater, kapers og ansjos.