Salat Niçoise
oppskrift på salad niçoise, en klassisk fransk sommerrett med tunfisk, poteter, egg og grønnsaker. enkel å lage og perfekt for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund nye poteter, delt i fire
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1/4 kopp utsteinede nicoise-oliven
- 1 løk, tynnsnittet
- 1 boks tunfisk (ca. 140 g)
- 1/3 pund ferske grønne bønner – skylt, trimmed og blansjert
- 1/2 pund blandede salatblader
- 1 kopp sitronvinaigrette
- 3 hardkokte egg, delt i fire
- 3 roma (plomme)tomater, tynnsnittet
- 1 ss kapers
- 4 ansjospinner
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett potetene, og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter. Sil av vannet og avkjøl.
- 2I en stor bolle, bland potetene, persille, oliven, løk, tunfisk og grønne bønner. Sett i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
- 3I en stor bolle, vend grønnfôret med vinaigrette og topp med avkjølte potetblanding. Pynt med egg, tomater, kapers og ansjos.