Eplechutney

Eplechutney

Lær hvordan du lager deilig apple chutney med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til oster, kjøttretter og mer. Perfekt for høstsesongen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 15 sure epler – skrelt, kjernet og finhakket
  • 1 gul løk, delt i fire
  • 3 (2,5 cm) stykker fersk ingefærrot, skrelt
  • 1 kopp hvitvinseddik
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/2 teskje kanel
  • 1/2 teskje hvit pepper
  • 1/2 teskje malt kardemomme
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, bland eplene, løk, ingefær, eddik, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, hvit pepper, kardemomme og muskatnøtt. Kok opp, skru ned varmen, og dekk til. La det småkoke i 30 minutter, rør om ofte, til eplene er møre. Bland inn litt vann om nødvendig for å holde ingrediensene fuktige. Fjern løk og ingefær, og oppbevar i kjøleskapet til det er klart til servering.