
Eplechutney
Lær hvordan du lager deilig apple chutney med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til oster, kjøttretter og mer. Perfekt for høstsesongen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 15 sure epler – skrelt, kjernet og finhakket
- 1 gul løk, delt i fire
- 3 (2,5 cm) stykker fersk ingefærrot, skrelt
- 1 kopp hvitvinseddik
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1/2 teskje kanel
- 1/2 teskje hvit pepper
- 1/2 teskje malt kardemomme
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, bland eplene, løk, ingefær, eddik, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, hvit pepper, kardemomme og muskatnøtt. Kok opp, skru ned varmen, og dekk til. La det småkoke i 30 minutter, rør om ofte, til eplene er møre. Bland inn litt vann om nødvendig for å holde ingrediensene fuktige. Fjern løk og ingefær, og oppbevar i kjøleskapet til det er klart til servering.