
Hoppin' John
oppskriften på hoppin' john gir deg en smakfull og mettende rett med bønner og ris, perfekt for en enkel middag eller festlig anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser svarte øyne-bønner (erter)
- 8 unser saltbacon, kuttet i lardons
- 1 middels løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust
- 4 tomater, skrellet, uten frø og grovhakket
- 1 laurbærblad
- En klype timian
- 2 teskjeer cayennepepper
- Salt og nykvernet svart pepper
- 6 unser langkornet ris
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg de svarte øynene-bønner over natten i kaldt vann.
- 2Sil bønnene, ha dem i en kjele og dekk med kaldt vann, tilsett 1 teskje salt, kok opp og la det koke kraftig i 10 minutter, reduser deretter varmen og la det småkoke i omtrent 1 time.
- 3Stek baconet og sett det til side. Stek løk og hvitløk til de er myke, ikke brune, i det resterende baconfettet, og tilsett deretter tomatene, stek lett i 1 minutt. Tilsett løk, hvitløk, tomater, bacon, laurbærblad, timian, cayennepepper og svart pepper etter smak, og smak til med salt.
- 4La det koke i ytterligere 20 minutter, vannet bør ha fordampet innen den tid. I mellomtiden koker du risen og blander den inn i blackeyed bean-blandingen.
- 5Overfør til et serveringsfat.