Midnats-sjokoladekake

Midnats-sjokoladekake

oppskrift på en mørk og rik midnight sjokoladekake. perfekt for kveldsdessert eller spesielle anledninger. enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Smør-flavored non-stick koke spray
  • 2. Usøtet, Dutch-behandlet kakao til å støve formen(e)
  • 3. 2 unser semisøt sjokolade
  • 4. 1 kopp siktet kake-mel
  • 5. 3/4 kopp usiktet, usøtet Dutch-behandlet kakao
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 1/2 teskje bakepulver
  • 8. 1/4 teskje natron
  • 9. En klype muskatnøtt
  • 10. 2 store egg pluss 3 store eggehviter
  • 11. 2 spiseskjeer vanilje eller naturell fettfri yoghurt
  • 12. 1 1/4 kopper sukker
  • 13. 3/4 kopp mørk maisirup
  • 14. 3/4 kopp usøtet eplesaus
  • 15. 1/4 kopp rapsolje
  • 16. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 17. 1 til 2 spiseskjeer usøtet kakao

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Lett smør to 23 cm runde kakeformer med kokespray og sikt over kakao; bank ut overflødig kakao. For en Bundtform med kapasitet på 10 til 12 kopper, smør godt inn fordypningene i designet med spray, og sikt over kakao.
  2. 22. Smelt sjokoladen i toppen av et lite dobbelkoker over småkokevann. Sett til side for å avkjøle.
  3. 33. I en middels stor bolle, visp sammen melk, kakao, salt, bakepulver, natron og muskatnøtt; sett til side.
  4. 44. I en større bolle, bland og pisk sammen egg, eggehviter, yoghurt, sukker, mais sirup, eplesaus, olje og vanilje. Rør eller pisk sakte inn de tørre ingrediensene, og bland akkurat til det er jevnt. Skrap inn den avkjølte, smeltede sjokoladen og pisk godt. Røren vil være ganske rennende.
  5. 55. Hell røren i den forberedte formen(e), jevn ut toppen, og stek i 55–60 minutter for en Bundt-kake, 25–30 minutter for lagkaker, eller 25–28 minutter for langpannekake. Stek til kaken føles fjærenes når du trykker lett på den, og en kakeprøver satt inn i midten kommer ut ren eller med bare noen få smuler; ikke oversteke, ellers blir kaken tørr.
  6. 66. La kaken avkjøle i formen(e) i ca. 5 minutter på en avkjølingsrist, snu deretter ut kaken og fjern formen(e). Avkjøl helt. Hvis ønskelig, sikt litt usøtet kakao over toppen rett før servering.