Profiteroles

Profiteroles

lær hvordan du lager perfekte profiteroles med denne enkle oppskriften. deilig dessert fylt med krem, perfekt til fest eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp melk
  • 2. 1/4 pund (1 stang) usaltet smør
  • 3. En klype kosher salt
  • 4. 1 kopp hvetemel
  • 5. 4 ekstra store egg
  • 6. 1/2 kopp kremfløte
  • 7. 340 gram semisøte sjokoladebiter
  • 8. 2 spiseskjeer honning
  • 9. 2 spiseskjeer ferdiglaget kaffe
  • 10. God vaniljeis (anbefalt: Haagen-Dazs), til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  3. 33. Varm opp melk, smør og salt over middels varme til det begynner å koke. Når smøret er smeltet, tilsett melet på en gang og rør med en tresleiv til blandingen samler seg og danner en deig. Kok, under konstant omrøring, på lav varme i 2 minutter. Melet vil begynne å dekke bunnen av pannen. Hell den varme deigen over i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med stålblad. Tilsett eggene og puls til eggene er godt innarbeidet i deigen, og blandingen er tykk.
  4. 44. Ha deigen i en sprøytepose utstyrt med en stor rund tipp. Sprøyt ut deigen i kuler ca. 4 cm brede og 2,5 cm høye på et bakepapirkledd stekebrett. Du skal få omtrent 18 profiteroles. Med en fuktet finger, trykk lett ned på toppen av hver kule. (Du kan også bruke to skjeer til å fordele deigen og forme puffene med fuktige fingre.) Stek i 20 minutter, eller til de er lett gyldne, deretter slå av ovnen og la dem stå i ytterligere 10 minutter, til de høres hule ut når du banker på bunnen. Lag et lite snitt i siden av hver puff for å slippe ut dampen. La dem avkjøle.
  5. 55. For sjokoladesausen, plasser krem og sjokoladebiter i en bolle over kokende vann og rør forsiktig til sjokoladen er smeltet. Tilsett honning og kaffe, og rør til det er jevnt. Sett til side.
  6. 66. Ved servering, del hver profiterole i to på tvers, fyll med en liten kule iskrem, sett på toppen igjen, og drypp over litt varm sjokoladesaus.