Nattbakte kanelboller

Nattbakte kanelboller

oppskrift på overnight kanelboller som er perfekte for en rolig frokost. myke, kanelduftende og klare til å nytes neste dag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 300 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 4 store eggeplommer, romtemperert
  • 1 stort egg, romtemperert
  • 2 unser sukker, omtrent 1/4 kopp
  • 3 unser usaltet smør, smeltet, omtrent 6 spiseskjeer
  • 6 unser kulturmelk, romtemperert
  • 20 unser hvetemel, omtrent 4 kopper, pluss litt til utbaking
  • 1 pakke tørrgjær, omtrent 2 1/4 teskjeer
  • 1 1/4 teskjeer kosher-salt
  • Vegetabilsk olje eller kokespray
  • 8 unser lyst brunt sukker, omtrent 1 kopp pakket
  • 1 spiseskje malt kanel
  • En klype salt
  • 3/4 unser usaltet smør, smeltet, omtrent 1 1/2 spiseskjeer
  • 2 1/2 unser kremost, myknet, omtrent 1/4 kopp
  • 3 spiseskjeer melk
  • 5 1/2 unser melis, omtrent 1 1/2 kopper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Til deigen: I bollen på en kjøkkenmaskin med vispvedlegg, visp eggeplommer, hele egg, sukker, smør og kulturmelk. Tilsett omtrent 2 kopper av melet sammen med gjær og salt; visp til det er fuktet og godt blandet. Fjern vispvedlegget og sett inn en deigkrok. Tilsett resten av melet, men 3/4 kopp av det, og elt på lav hastighet i 5 minutter. Sjekk deigens konsistens, tilsett mer mel om nødvendig; deigen skal føles myk og fuktig, men ikke klissete. Elt videre på lav hastighet i ytterligere 5 minutter eller til deigen løsner fra sidene av bollen. Vend deigen ut på en lett melet arbeidsflate; elt for hånd i omtrent 30 sekunder. Smør en stor bolle lett inn med olje. Legg deigen i bollen, smør toppen av deigen lett med olje, dekk til og la den heve til dobbel størrelse, 2 til 2 1/2 timer.
  3. 3Bland den brune sukkeret, kanelen og saltet i en middels stor bolle. Rør godt til alt er godt blandet. Sett til side til bruk.
  4. 4Smør en glassform på 23 x 33 cm. Vend deigen ut på en lett melet arbeidsflate. Form deigen forsiktig til et rektangel med den lange siden nærmest deg. Rull ut til et 45 x 30 cm stort rektangel. Pensle deigen med 3/4 unse (ca. 21 gram) av det smeltede smøret, og la det være igjen en 1/2 tomme (ca. 1,3 cm) border langs toppen. Strø fyllet over deigen, og la det være igjen en 3/4 tomme (ca. 2 cm) border langs toppen; trykk fyllet forsiktig inn i deigen. Begynn med den lange siden nærmest deg, og rull deigen til en tett sylinder. Klem godt igjen sømmen for å forsegle den, og legg sylinderen med skjøten ned. Klem forsiktig på sylinderen for å få jevn tykkelse. Bruk en serrert kniv og skjær sylinderen i 1 1/2 tommer (ca. 4 cm) store biter, noe som gir 12 boller. Plasser bollene med snittflaten ned i bakeformen, dekk tett med plastfolie og la dem stå i kjøleskapet over natten eller opptil 16 timer.
  5. 5Ta bollene ut av kjøleskapet og plasser dem i en ovn som er slått av. Fyll en lav panne med to tredjedeler kokende vann og sett den på risten under bollene. Lukk ovnsdøren og la bollene heve til de ser lett oppblåste ut, ca. 30 minutter. Ta bollene og den lave pannen med vann ut av ovnen.
  6. 6Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  7. 7Når ovnen er klar, plasser bollene på midterste rille og stek til de er gyldne, eller til den indre temperaturen når 88 grader Celsius (190 grader Fahrenheit) på et øyeblikks-termometer, ca. 30 minutter.
  8. 8Mens bollene avkjøles litt, lag glasuren ved å vispe kremosten i bollen på en kjøkkenmaskin til den er kremete. Tilsett melken og visp til det er godt blandet. Sikt i melis og visp til glatt. Fordel glasuren over bollene og server umiddelbart.