
Langtidskokt hjemmelaget potetmos
oppskrift på kremet potetmos laget i slow-cooker, perfekt for en enkel og smakfull middag. enkel å lage, krever minimal forberedelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 pund medium store russetpoteter, skrelt og delt i 1-tommers biter
- 2. 12 spiseskjeer (1 1/2 staver) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1 kopp rømme
- 5. 1 1/2 til 2 kopper varm melk
- 6. 2 spiseskjeer skivede gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Vend potetene, smør, 1 spiseskje salt og 1/2 teskje pepper sammen i en 6-liters slow cooker. Tilsett 1 kopp vann, dekk til og kok på høy varme til potetene er møre, omtrent 4 timer. (Potetene kan ha fått en lett brunfarge på enkelte steder, men det er helt i orden.)
- 22. Fjern lokket og tilsett rømme og 1 1/2 kopper varm melk til potetene. Bruk en potetstapper til å mose potetene til de er stort sett jevne. Hvis potetene virker for tykke, rør inn den resterende 1/2 koppen varme melk. Smak til med mer salt og pepper etter behov. Pynt med finhakket gressløk.