Sjokoladekake med himmelsk glasur

Sjokoladekake med himmelsk glasur

Lær hvordan du lager en saftig sjokoladekake toppet med luksuriøs divinity-glasur. Perfekt som dessert for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper sukker
  • 4 unser (4 ruter) usøtet sjokolade
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • Non-stick matlagingsspray, til smøring av kakeformer
  • 3 kopper kakehvetemel, siktet
  • 4 1/2 teskjeer bakepulver
  • 3/4 teskje salt
  • 1 kopp (2 staver) smør, romtemperert
  • 4 store egg, romtempererte
  • 3/4 kopp helmelk
  • Divinity-glasur, oppskrift følger
  • 3 store eggehviter, romtempererte
  • En klype salt
  • 3 kopper sukker
  • 3 spiseskjeer hvitt mais sirup
  • 3/4 teskje hvit eddik
  • 1/3 kopp mini-marshmallows (ca. 30)
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en liten kjele, bland 1 kopp vann, 1/2 kopp sukker, sjokoladen og vaniljen. Varm opp på middels varme, rør konstant til det er smeltet. Sett til side for å avkjøle.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 4Forbered tre 23 cm runde kakeformer: spray bunnen og sidene av hver form med kokespray; dekk formene med bakepapir; spray deretter igjen med kokespray.
  5. 5Sikt sammen mel, bakepulver og salt. I en kjøkkenmaskin, pisk smør og resten av sukkeret (1 3/4 kopper) til det er glatt. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk etter hver tilsetning. Tilsett den avkjølte sjokoladeblandingen og pisk til glatt.
  6. 6Bland det siktede melet og melblandingen, og veksle med melken, start med en tredjedel av melet, deretter halvparten av melken, og avslutt med melet. Rør bare nok til å blande ingrediensene etter hver tilsetning.
  7. 7Hell røren jevnt i kakeformene og stek i 35 minutter, eller til kaken er ferdig. Sjekk om den er ferdig ved å se på overflaten – lagene vil begynne å trekke seg bort fra sidene – eller ved å stikke en kakepinne i midten av en lag; pinnen skal komme ut ren.
  8. 8Avkjøl kakene i formene i 10 minutter, før du snur dem ut på avkjølingsrist. Fjern bakepapiret og la kakene avkjøle helt før du har på frosting.
  9. 9Smør Divinity-glasuren mellom lagene og over hele toppen og sidene av kaken.
  10. 10Hell eggehvitene og saltet i en kjøkkenmaskin utstyrt med visp. Pisk eggehvitene til de er jevne, men ikke stive; de skal ikke danne stive topper.
  11. 11I en stor kjele, bland sukker, 3/4 kopp vann, mais sirup og eddik. Rør til sukkeret er oppløst, og varm deretter opp blandingen til den når hardballstadiet (265 grader Fahrenheit på et sukkermåletermeter), ca. 12 minutter. Når den er ferdig, vil sirupen spinne en lang tråd når den helles av skjeen.
  12. 12Ta kjelen av varmen og rør inn mini-marshmallows. Blandingen vil bli skummende. Med kjøkkenmaskinen på høy hastighet, hell sirupen i eggehvitene i en jevn strøm. Pisk godt, og til slutt tilsett vaniljen.