Sølvskjelett med blåbærkake

Sølvskjelett med blåbærkake

Lær hvordan du lager en deilig cast-iron blåbær cobbler med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommer- eller høstkvelder, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp usaltet smør
  • 2. 1 kopp hvetemel
  • 3. 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1 teskje finhakket tørket lavendel
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 1 kopp helmelk
  • 7. 1 kopp sukker + 1 spiseskje
  • 8. Saften og skallet av 1 sitron
  • 9. 1 skrapet vaniljestang
  • 10. 2 kopper blåbær
  • 11. Vaniljeis eller lett søtet pisket krem, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg smøret i en 25-centimeters støpejernspanne og sett den inn i den forvarmede ovnen for å smelte det.
  2. 22. I mellomtiden blander du sammen melet, bakepulveret, lavendelen og saltet i en bolle. Rør inn melken, 1 kopp sukker, sitronsaften, finrevet sitronskall og vaniljen for å blande det godt. Bland deretter den resterende spiseskjeen sukker og blåbærene i en annen bolle.
  3. 33. Ta den varme pannen med det smeltede smøret ut av ovnen og hell røren i. Topp med de sukkerdekte blåbærene. Stek til det er gyllent og røren har hevet seg opp rundt frukten, ca. 30 minutter.
  4. 44. Overfør kaken til en rist for å avkjøle litt. Server gjerne med vaniljeis eller lett søtet pisket krem.