Hello Fresh Mobile Banner
Frokostbrød

Frokostbrød

Lær hvordan du lager deilig frokostbrød med denne enkle oppskriften. Perfekt for en energirik start på dagen. Raskt og enkelt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1, 2 kopper melk
  • 1/2 kopp usaltet smør
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 2 pakker (0,25 unser) tørrgjær
  • 2/3 kopp varmt vann (45°C)
  • 1 egg, pisket
  • 7 kopper hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Varm melken i en liten kjele til den begynner å boble, og fjern deretter fra varmen. Tilsett smør, salt og sukker, og rør til det er smeltet; la det avkjøle til det er lunkent. I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til det blir kremaktig, ca. 10 minutter.
  2. 2I en stor bolle, bland melkeblandingen med gjærblandingen. Rør inn egget og 3 kopper mel. Tilsett resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og rør godt mellom hver gang. Når deigen har samlet seg, hell den ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter. Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time.
  3. 3Slå ut luften av deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler og form til brød. Plasser brødene i to smurte, 23x13 cm store brødformer. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til deigen når opp til kanten av formene, ca. 30 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen i 45 til 50 minutter, eller til bunnen av brødene høres hul ut når du banker på dem. Legg dem på avkjølingsrist for å avkjøle.