Kalvestuing med 40 fedd hvitløk

Kalvestuing med 40 fedd hvitløk

oppskrift på smakfull sauestuing med 40 hvitløkfedd, perfekt for en varm og fyldig hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1,4 til 1,8 kg benfri kalveskank i terninger (1,5 cm terninger)
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 4 purre, vasket og skåret i skiver
  • 2 gulrøtter, skåret i skiver
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 2 kopper kalveskankkraft eller kyllingbuljong
  • Bouquet garni: i en osteklut knytt en laurbærblad, hele pepperkorn og kvister av fersk dill
  • 4 hele hvitløksfedd, knust og skrelt
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Fersk dill, hakket til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en tung gryte (som kan settes i ovnen) bruner du porsjoner av kalvkjøttet i oljen til det er gyllent på alle sider. Mens du bruner kubene, tar du dem opp på et fat. Når alle er brunet, tilsetter du purre og gulrøtter i gryten og lar dem surre i ca. 3 til 4 minutter, eller til de er møre. Med en hullsleiv tar du ut de kokte grønnsakene og kaster fettet fra gryten.
  2. 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Legg de kokte purre- og gulrotbitene i bunnen av gryten. Legg det brunede kalvkjøttet oppå grønnsakene. Tilsett vinen og la den, på middels varme, koke inn til nesten ingenting. Tilsett kraft og bouquet garni, og la væsken småkoke. Ha i hvitløk, salt og pepper. Dekk gryten med et stykke folie med kantene brettet opp for å fange dampen som samler seg under lokket. Dekk gryten med lokk (eller et annet stykke folie) og sett den i ovnen. La det småkoke i 1 til 1 ½ time, eller til kjøttet er mørt nok til å skjæres med gaffel.
  3. 3Sil av væsken og hold den varm. Fjern overflødig fett og kok inn væsken til ca. 3 dl. Juster krydderet. Server med et dryss fersk dill. Som tilbehør kan du servere ris, enkle kokte poteter eller potetmos med spinat (se oppskrift under).