TearIMiss You: Vaniljekake med romsaus av kaffe- og romsirup, toppet med pisket krem og Marsala-mascarponekrem
oppskrift på en delikat vanilje romkake soaked i kaffe- og romsirup, toppet med pisket krem og marsala mascarponefrosting. perfekt til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 6 unser kakehvetemel
- 5 unser all-purpose mel
- 10 ½ unser sukker
- 2 ¼ teskjeer bakepulver
- ½ teskje salt
- 9 unser smør
- 3 egg
- 6 unser helmelk
- 3 spiseskjeer mørk rom
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 7 unser varm kaffe
- ½ kopp sukker
- 2 unser mørk rom
- 2 kopper kremfløte
- 1 spiseskje marsalavin
- 1 pund mascarponeost
- 1 kopp melis
Fremgangsmåte
- 1For cupcakesene: Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Legg muffinsformer i en muffinsform med 24 hull. I en bolle til en elektrisk mikser med flat visp, pisk sammen alle meltypene, sukkeret, bakepulveret og saltet til det er godt blandet. Når mikseren går på lav hastighet, tilsett smøret i små biter. Tilsett eggene ett om gangen, og skrap ned i bollen etter behov. Tilsett melk, rom og vanilje, og bland i omtrent ett minutt til alt er godt blandet. Fyll muffinsformene tre fjerdedeler fulle med røre, og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 24 minutter.
- 2For kafferom-sirupen: Bland den varme kaffen, sukkeret og rom i en bolle, og visp til sukkeret er oppløst. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
- 3For frostingen: I en bolle til en elektrisk mikser med visp, pisk kremfløten og marsala til det dannes stive topper. I en annen bolle, bland mascarponeost og melis med en tresleiv til det er godt blandet. Vend mascarponeblandingen forsiktig inn i den piskede kremen, og sett i kjøleskapet til bruk.
- 4For montering: Bruk en pensel til å dynke cupcakesene med rom-kaffe-sirupen, dypp to ganger. Topp med pisket krem, marsala og mascarpone-frosting.