
Jordbær i krydret vin med olivolje-smakende iskrem
oppskrift på jordbær i krydret vin servert med olivenoljeis, en elegant dessert med spennende smaker og teksturer
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 3/4 unser faste, saltede svarte oliven, uten steiner (ikke hermetisk på glass)
- 2. 1/2 kopp pulverisert sukker
- 3. 7 spiseskjeer vann
- 4. 2 kopper melk
- 5. 9 unser tung krem
- 6. 1 vaniljestang, delt på langs
- 7. 5 eggeplommer
- 8. 3/4 kopp sukker
- 9. 6 1/2 spiseskjeer olivenolje*
- 10. 1 kopp sukker
- 11. 2 kopper rødvin
- 12. 1/2 vaniljestang
- 13. 1/2 appelsin, revet skall
- 14. 1/2 tomme kanelstang
- 15. En klype malt safran
- 16. 1 1/4 pund jordbær, skylt og renset (fjernet stilker)
- 17. 4 mynteblader
- 18. 4 små kanelstenger
- 19. 4 små vaniljestenger
Fremgangsmåte
- 11. Dagen før servering, kandiser oliven. Skjær dem i kvarter og blanchér dem i en liten kjele med kokende vann, gjenta prosessen 2 eller 3 ganger for å fjerne saltet; sil av vannet. I samme kjele, lag en sirup av sukker og vann. Tilsett olivenene, kok opp, og la småkoke i 15 minutter. Fjern fra varmen og la olivenene trekke i 24 timer.
- 22. Flere timer før servering, lag iskremen. Varm opp melken med fløten og den delte vaniljestangen.
- 33. I en stor bolle, pisk eggeplommene og sukkeret sammen til en luftig konsistens. Tilsett den varme melken og fløten gradvis i eggeplommene, mens du pisker kontinuerlig med en tresleiv. Kok opp på svak varme, og fortsett å røre til blandingen dekker barten. Rør inn olivenoljen og la avkjøle. Sett i fryseren til den er fast, ca. 2–3 timer.
- 44. Minst én time før servering, forbered jordbærene og sirupen. I en stor kjele, bland sukker, rødvin, appelsinskall, den delte vaniljestangen, kanelstangen og safran. Kok opp, og hell deretter jordbærene i blandingen.
- 55. La blandingen koke opp igjen og la den koke kraftig i 5 minutter, deretter avkjøl den kort. Bruk en hullsleiv til å ta opp jordbærene i en bolle. Fortsett å koke sirupen over middels varme til den er tykkere og redusert. Tilsett jordbærene i sirupen og la det avkjøle i minst én time, til romtemperatur.
- 66. Anretning: Fordel den kalde suppen i 4 godt avkjølte suppeskåler, og hell jordbærblandingen med sirup over. På siden legger du 1 eller 2 klatter av iskrem med olivensmak. Pynt med et ferskt mynteblad (eller en liten kvist olivengrener hvis tilgjengelig), et lite stykke av vaniljestangen, og et lite stykke kanelstang. Strø kandiserte oliven på toppen og server.




