Villrispilaf med nøtter og sitron

Villrispilaf med nøtter og sitron

Lær hvordan du lager en smakfull villris pilaff med nøtter og sitron. Enkel oppskrift perfekt som hovedrett eller tilbehør for en frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 kopp pinjekjerner
  • 2 til 3 fedd hvitløk, knust
  • 1 til 2 strimler sitronskall
  • 3 kvister fersk timian
  • 1 kopp villris, helst hel og ikke knust
  • 4 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold
  • 2 teskjeer kosher-salt, pluss ekstra til smaksetting
  • 1 bunt vårløk (hvit og grønn del), tynnsnittet (ca. 3/4 kopp)
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en liten kjele over middels varme. Tilsett pinjekjerner, hvitløk, sitrusskall og timian, og surr i pannen til nøttene og hvitløken begynner å bli brune, omtrent 2 minutter. Tilsett villrisen og kok, mens du rører med en tresleiv, til den er lett ristet, omtrent 1 minutt. Rør inn kyllingkraften og saltet. Kok opp. Skru ned varmen til høy, og la det småkoke i 45 minutter til 1 time, med jevne mellomrom å røre. Sjekk risens konsistens, og fortsett å småkoke til den er mør, om nødvendig. Tilsett mer væske etter behov, og la det koke i ytterligere 10 til 15 minutter. (Merk: Risens kjerne skal bare begynne å sprekke når den er ferdig. Hvis den begynner å krølle seg, er den overkokt. Det finnes mange varianter med ulik kvalitet, noe som i stor grad påvirker koketiden.)
  2. 2Ta kjelen av varmen, strø over vårløk, og bruk en gaffel til å løsne og fluffe opp risblandingen. Fjern urtekvistene og sitrusskallet før servering. Krydre med salt og svart pepper etter smak.