
Dashi
oppskrift på dashi, den tradisjonelle japanske buljongen som gir dybde og umami til supper, sauser og retter. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 kopper kaldt vann
- Én 30 cm lang bit av kombu, tørket med en fuktig klut
- 1 pakke med tynne, tørkede bonito-flak (0,88 unser / 25 gram)
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, kombiner vann og kombu. La det småkoke uten lokk over middels varme. Fjern kombu og kast den. Kok opp væsken, tilsett bonito-flakene og fjern umiddelbart kjelen fra varmen. La dashien stå urørt i 2 minutter. Sil gjennom en finmasket sikt over en mellomstor bolle. Kast bonito-flakene. Bruk umiddelbart eller oppbevar dekket i kjøleskapet i opptil 3 dager.