Hjertevarm italiensk kylling- og grønnsakssuppe
Oppdag hvordan du lager en smakfull og næringsrik italiensk kylling- og grønnsaksuppe. Perfekt for kalde dager, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 1 løk, hakket
- En klype knuste rød pepperflak
- 6 hele kvister, pluss 1 ss hakket flatbladpersille
- 6 (3-tommers) strimler sitronskall, skåret fra 1 sitron
- 1 liten fennikel, tynne skiver (2 kopper), fennikeltopper satt til side
- 680 gram kyllingbryst med bein, uten skinn
- 8 kopper lavsaltet kyllingkraft
- En 5-7,5 cm bit parmesanost, valgfritt
- 2 gulrøtter, skivet (1 kopp)
- 2 stilker selleri, skivet (1 kopp)
- Kosher-salt
- 2 kopper fullkornspasta i ekstra bred nudelstil, 75 gram (anbefalt: Ronzoni Healthy Harvest) **anbefaler å bruke 75 gram (2 3/4 unse)
- 3 kopper babyspinat
- 2 ss revet parmesan, pluss ekstra til servering
- Sitronjuice
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en nederlandsk ovn satt over middels varme. Tilsett løk og knuste rød pepperflak, og kok til løken begynner å mykne, ca. 5 minutter. I mellomtiden binder du sammen persiljestilker, sitronzest og fennikeltopper. Tilsett urtebunten, kraften, 2 kopper vann, og eventuelt osteskorpe. La det småkoke forsiktig til kyllingen er gjennomkokt, ca. 8 minutter. Overfør kyllingen til et skjærebrett og la den avkjøle seg litt. Fjern kjøttet fra bena i store biter, og sett til side.
- 2I mellomtiden tilsetter du skivet fennikel, gulrøtter og selleri i kraften, og krydrer med salt etter smak. La det småkoke til grønnsakene er akkurat møre, ca. 5 minutter. Rør inn nudlene og kok til de er akkurat al dente, ca. 5 minutter. Rør inn den reserverte kyllingen, babyspinat og parmesan til kyllingen er gjennomvarm og spinaten har visnet. Kast urtebunten og osteskorpen. Rør inn sitronsaft etter smak. Server suppen i skåler og dryss over ekstra parmesan ved bordet.