Krydret kylling Scarpariello

Krydret kylling Scarpariello

Lær hvordan du lager en deilig spicy chicken scarpariello. Perfekt for en smakfull middag med en krydret vri. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 stilker brokkoli (ca. 570 gram), blomster og møre stilker hakket
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4 skinn- og benfrie kyllingbryst (ca. 225 gram hver)
  • 1 rød paprika, hakket
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 1 ½ teskjeer hakket fersk oregano
  • ½ kopp tørr hvitvin
  • 1 til 3 glass store hot cherry-pepper, grovhakket, pluss 2 spiseskjeer av brine
  • ¾ kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader F. Vend brokkolien med 1 spiseskje olivenolje, 1/2 teskje salt og noen kvernslag pepper på et bakepapirkledd stekebrett. Stek, og rør om én gang, til den er mør og har fått litt farge, ca. 20 minutter.
  2. 2I mellomtiden krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg i kyllingen og kok, og snu den av og til, til den er brunet, ca. 8 minutter. Overfør til en tallerken.
  3. 3Tilsett paprika, hvitløk og oregano i pannen. Kok, og rør av og til, til grønnsakene er myke, ca. 3 minutter. Hell i vinen, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen. Kok til væsken er redusert til halvparten, 1–2 minutter. Tilsett cherrypepper, lake og kyllingkraft. Legg kyllingen i sausen og skru ned varmen til middels. Dekk til og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, 5–8 minutter.
  4. 4Ta kyllingen ut på et skjærebrett. Øk varmen til middels høy og la sausen småkoke videre til den er litt redusert, 2–3 minutter. Rør inn persille og smak til med salt. Skjær opp kyllingen, fordel den på tallerkener og hell sausen over. Server med brokkolien.
  5. 5Fotograf: Ryan Dausch