
Maiskaker
Lær hvordan du lager deilige corn cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller frokost. Raskt, sunt og velsmakende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3 øremais, grillet, fjernet korn (4 kopper)
- 2. 4 egg
- 3. 2 vårløk, hakket
- 4. 1/4 kopp fersk basilikum, hakket
- 5. 1 teskje fersk rosmarin, hakket
- 6. 1/2 kopp koriander, hakket
- 7. 1/2 teskje rød pepperflak
- 8. 1 1/2 kopper maismel
- 9. Salt og pepper etter smak
- 10. 4 eggehviter
- 11. Rapsolje
Fremgangsmåte
- 1Grill maisen, og vend den ofte til den er lett merket (ca. 6 til 8 minutter totalt). Når maisen er avkjølt, skjær av kornene fra kolben. I en food processor, bland egg, halvparten av maisen, vårløk, basilikum, rosmarin, koriander og rød pepperflak. Hell blandingen i en bolle og tilsett resten av den grillede maisen, maismel, salt og pepper. Vend inn eggehvitene forsiktig. I en stor non-stick stekepanne, varm opp 1 spiseskje rapsolje over middels varme. Skje i maisrøre i den størrelsen du ønsker på maiskaken (1 spiseskje for en forrett eller 1/4 kopp for middagsstørrelse). Stek til den er gyllenbrun, ca. 2 minutter på hver side. Tilsett mer olje etter behov og fortsett.