Pulled Pork Burritos
Lær hvordan du lager deilige pulled pork burritos med saftig kjøtt og friske grønnsaker. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund Boston butt, uten bein
- 2 spiseskjeer havsalt
- 1 spiseskje cayennepepper
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 1 teskje malt spisskummen
- 5 til 6 kopper medium-delt blandede gulrøtter, selleri og rødløk
- 4 kopper kyllingkraft
- 3 1/4 kopper kyllingkraft
- 1 spiseskje annatto-frø
- 2 kopper ris
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 2 jalapeños, uten frø og i terninger
- 1 kopp ferske korianderblader, finhakket
- 1 spiseskje havsalt
- 1 1/2 teskjeer malt hvit pepper
- 1 sitron, delt i to
- 10 til 12 maistortillas
- 2 kopper svarte bønner, kokte
- 2 kopper revet queso fresco eller jack-ost
- 2 spiseskjeer smør, romtemperert
Fremgangsmåte
- 1For svinekjøttet: Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit. Del svinebryggen i to like store deler, ca. 450 gram hver. Bland deretter i en liten bolle salt, cayennepepper, svart pepper og spisskummen, og rør godt sammen. Tørk svinekjøttet med papir, og gni det inn med krydderblandingen på utsiden. Når krydderet er påført, plasser kjøttet i en dyp stekepanne. Tilsett de oppkuttede grønnsakene og hell over kraften, før du dekker med aluminiumsfolie. Etter at du har dekket, stek i ovnen i 2 til 2 ½ time til kjøttet er mørt. Når det er ferdig stekt, tar du det ut av ovnen, legger det på et stekebrett og lar det avkjøle. Skum av eventuelt fett fra kraften og sett til side. Når kjøttet er avkjølt, kan du rive det opp til burritos. Hell kraften i en kjele og varm opp på middels høy varme. Kjør deretter kraften med en stavmikser til en jevn saus. Når sausen er most, smak til og juster krydder etter behov. Ta kjelen av varmen og hell sausen i en beholder for avkjøling.
- 2For risen: Hell kraften i en kjele og varm opp på høy varme. Når den er varm, tilsett annatto-frøene og rør til de er oppløst. Ta deretter kjelen av varmen og hell over den rå risen i en bakeform med 5 cm dybde. Tilsett koriander og jalapeño, dekk med aluminiumsfolie og sett i ovnen til risen er kokt, ca. 30 minutter. All væske skal være absorbert for at risen skal være ferdigkokt.
- 3For burritos: For å lage burritos, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett det revne svinekjøttet og 1 kopp av den reserverte sausen, og rør mens det varmes opp i 4 til 5 minutter. Tilsett deretter koriander, salt, pepper og sitronsaft, og varm opp igjen. Senk varmen til lav og hold kjøttet varmt. Legg en tortilla flatt på benken, og i midten av den legger du 1 kopp varmt svinekjøtt, ¼ kopp ris, 2 ss bønner og 1 ss ost. Brett bunnen av tortillaen opp slik at den møter midten, og trekk deretter sidene over hverandre slik at de dekker hverandre. I en separat panne eller på en takke, varm opp 1 teskje av den reserverte svinefettet på middels varme. Når fettet er varmt, legger du burritoen i pannen og lar den steke på første side til den er sprø, ca. 2–3 minutter. Vend den deretter og stek på den andre siden til den er gyllenbrun. Gjenta prosessen med resten av tortillaene og fyllet.