
Sveitsisk marengs smørkrem
lær hvordan du lager swiss meringue buttercream – en silkemyk og elegant frosting som passer perfekt til kaker og cupcakes. enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 9 store eggehviter, romtempererte
- 1 1/2 kopper sukker
- 1 1/2 pund usaltet smør (6 staver), myknet men fortsatt kjølig
- Valgfri smakstilsetning: ekstrakter, smeltet sjokolade, likører, frukt og fruktpuréer, knuste kjeks, hakket godteri, nøttpastaer, instantkaffe
Fremgangsmåte
- 1Sett eggehvitene og sukkeret i en stor metallbolle som står over lettsivende vann. Pisk kontinuerlig til sukkeret er smeltet, og blandingen er veldig tynn og varm.
- 2Fjern bollen fra varmen og pisk på høy hastighet til det dannes stive topper, omtrent 5 minutter. Fortsett å piske på lav hastighet til blandingen er avkjølt, ca. 15 minutter til.
- 3Pisk inn små biter av det avkjølte, myke smøret på lav hastighet. Blandingen kan "skille seg" før den samler seg igjen. Tilsett vaniljeekstrakt eller andre smakstilsetninger etter ønske. Pisk av og til under påføringen av glasuren for å opprettholde en jevn konsistens.