
Konfettislaw
lær hvordan du lager confetti coleslaw, en fargerik og frisk salat perfekt som tilbehør til sommermåltidet. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten hode rødkål (ca. 800 gram)
- 1 bunt medium gulrøtter, skrelt (ca. 5 stk.)
- 2 ss kosher-salt
- 2 Granny Smith- epler
- 6 vårløk (hvite og grønne deler), skivet
- 1 bunt vannløk
- 3 ss eplesidereddik
- 3 ss honning
- 2 ss Dijon-sennep
- 1 ss sellerifrø eller 2 ts karvefrø
- 1 ss pluss 1 ts kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Til salaten: Del kålen i fire, fjern kjernen og skjær den i tynne skiver. Sett opp en foodprocessor med skiveskivene. Skjær kålen i skiver og overfør den til en sil. Bytt til rivingsbladet og riv gulrøttene; tilsett i kålen. Vend kålen og gulrøttene med saltet, og sett silen i vasken til grønnsakene begynner å visne, ca. 1 til 4 timer. Skyll kålen grundig i kaldt vann og tørk den i en salatslynge.
- 2I mellomtiden lager du dressingen: Visp eddik, honning, sennep, sellerifrø, salt og pepper etter smak i en liten bolle. Rør inn olivenoljen gradvis, først med noen dråper og deretter i en jevn strøm, til du får en glatt, litt tykk dressing.
- 3Del, fjern kjernen og riv eplene. Vend kålen med eplene, vårløken og omtrent 1–2 dl av dressingen. Sett i kjøleskapet til det er avkjølt og smakene har fått satt seg, ca. 1 time. Når du skal servere, vender du ruccolaen med resten av dressingen. Lag en ring på et fat med ruccolaen, og legg coleslawen i midten av ringen.