Grillede reker tacos med tropisk salsa

Grillede reker tacos med tropisk salsa

Lær hvordan du lager deilige grillede reker tacos med frisk tropisk salsa. En perfekt sommerrett som er enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund medium (21–25 stk) reker, skrelte, renset for innmat, uten hale
  • 2. 2 lime, skivet, pluss saften av 2 lime (ca. 2 ss)
  • 3. 1 middels stor rød løk, skivet
  • 4. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 2 ts kosher-salt
  • 6. 1/8 ts malt nellik
  • 7. 1 chipotle-chili i adobo, finhakket
  • 8. 1 kopp fersk ananas, i terninger på ca. 1/2 tomme
  • 9. 1 moden, myk avokado, i terninger
  • 10. Én 425 g glass kaktus, skylt, tørket og i terninger (ca. 1 kopp), for eksempel Dona Maria Nopalitos Tender Cactus
  • 11. 1 rød jalapeño, finhakket, frø valgfritt
  • 12. 1 moden mango, i terninger på ca. 1/2 tomme
  • 13. 1/4 kopp ferske korianderblader, pluss mer til servering
  • 14. 1 ss eplesidereddik
  • 15. 2 ts vegetabilsk olje
  • 16. 1/2 ts tørket epazote
  • 17. Salt
  • 18. 3/4 kopp mexicansk rømme
  • 19. 1 ts adobosaus
  • 20. Zest og saften av 2 lime
  • 21. 12 mais tortillas, varmet

Fremgangsmåte

  1. 11. For rekeretten: Legg rekene, lime og løk i en plastpose med glidelås. Visp sammen olje, salt, nellik, limesaft og chipotle i en liten bolle. Hell blandingen over rekene i posen og lukk den, og press ut så mye luft som mulig. Mariner i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
  2. 22. For den tropiske salsaen: I mellomtiden, bland ananas, avocado, kaktus, jalapeños og mango i en middels stor bolle. Tilsett koriander, eddik, olje og epazote, og vend forsiktig sammen. Oppbevar i kjøleskapet til servering.
  3. 33. For montering: Forvarm en grill til middels høy varme. Ta rekene ut av marinaden og strø over litt salt. Legg rekene på grillen over direkte varme og kok, snu en gang, til de er brent og kjøttet er rosa, 2 til 3 minutter på hver side. Legg de grillede rekene i salsaen og vend forsiktig sammen. Strø over litt salt.
  4. 4For servering: Visp sammen rømme, adobo, limeskall og limesaft i en liten bolle. Bygg tacoene med en mais tortilla, legg 4 til 5 reker, 1/4 kopp tropisk salsa, en skje med rømmetur og noen korianderblader.