Grillet polsk pølse toppet med karamelliserte løk, søtpotetmos og grillede tomater

Grillet polsk pølse toppet med karamelliserte løk, søtpotetmos og grillede tomater

Oppdag en smakfull oppskrift med grillet polsk pølse toppet med karamelliserte løk, servert med søtpotetmos og grillede tomater. Perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 pølser av polsk type
  • 1 hvit løk, delt i kvarter og skivet
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • Søtpotetmos, oppskrift følger
  • Grillede tomater, oppskrift følger
  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 1/2 kopp melk
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/4 teskje malt spisskummen
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje tørket ingefær
  • 1 teskje finhakket chipotlepepper (valgfritt)
  • 1 mellomstor søtpotet
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 5 små Roma-tomater
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær pølsene i skiver på skrå og stek dem i en grillpanne på middels høy varme, til det dannes grillmerker, ca. 3 minutter på hver side.
  2. 2Surr 1 kvart løk, skåret i båter og skiver, i en middels panne med ekstra virgin olivenolje til den er myk. Tilsett en klype salt og pepper, og 1/4 kopp sukker i pannen, og vend løken godt i sukkeret. Tilsett 2 ss smør og rør kontinuerlig til løken er brun. Topp pølsene med løk og server med søtpotetmos og grillede tomater.
  3. 3Salt. Skjær 2 mellomstore søtpoteter i små 2-tommers terninger og kok dem i saltet vann i en stor kjele til terningene er møre, ca. 7 minutter. Når søtpotetene er ferdig kokt, hell av vannet og ha dem i en middels stor bolle. Rør inn 1/2 kopp melk og 2 ss smør. Tilsett 1/4 teskje hver av spisskummen, kanel og ingefær. For ekstra varme, tilsett 1 teskje finhakket chipotlepepper. Bland godt med en potetstapper eller tresleiv til ingrediensene er godt blandet, og sett til side.
  4. 4Skjær søtpoteten i 1/8-tommers trekanter. Stek trekantene i vegetabilsk olje i en middels sautépanne til de er sprø. Bruk trekantene som garnityr i søtpotetmosen.
  5. 5Legg tomatene i en stor kjele med kokende vann i omtrent 2 minutter. Ta opp tomatene og legg dem umiddelbart i isvann for å stoppe kokeprosessen. Når tomatene er kalde, skrell av skinnet. Del tomatene i to, og krydre med salt og nykvernet svart pepper etter smak. Legg tomathalvdelene i en grillpanne og kok til hver side er grillet, ca. 3 minutter per side. Ta tomathalvdelene ut av pannen og sett til side.