Gulrotsalat med yoghurt og koriander
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrot- og yoghurtsalat med koriander. Perfekt som forrett eller som tilbehør til sommermat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp valnøtt-halvdelinger
- 2. 1 spiseskje druekjerne- eller vegetabilsk olje
- 3. 2 teskjeer sukker
- 4. Kosher-salt, nykvernet svart pepper
- 5. 1/2 kopp hel eller 2 % gresk yoghurt
- 6. 2 spiseskjeer sherryeddik
- 7. 1 teskje honning
- 8. 1/4 teskje malt koriander
- 9. 450 gram små gulrøtter, eventuelt i ulike farger, vasket og veldig tynt skåret på langs med mandolin
- 10. 6 mellomstore reddiker, kuttet i tynne båter
- 11. 2 vårløk, tynne skiver på en skarp diagonal
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375°. Vend valnøtter og olje på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til valnøttene er lett ristet og aromatiske, ca. 6–8 minutter. Strø umiddelbart over sukker og krydre med salt og pepper; vend godt slik at det dekker. La avkjøle. FORHÅNDSVISNING: Valnøtter kan ristes opp til 1 dag i forveien. Oppbevar lufttett i romtemperatur. Visp sammen yoghurt, eddik, honning og koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper. FORHÅNDSVISNING: Dressingen kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Plasser gulrøtter i en sil som står i en bolle med isvann. La stå til gulrøttene begynner å krølle seg, ca. 2 minutter. Løft silen ut av vannet og la gulrøttene renne godt av; tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. Bland gulrøtter, reddiker, vårløk og dressing i en stor bolle og vend forsiktig slik at det blir jevnt fordelt. Fordel på tallerkener og strø over valnøtter.
- 22. Forvarm ovnen til 375°. Vend valnøtter og olje på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til valnøttene er lett ristet og aromatiske, ca. 6–8 minutter. Strø umiddelbart over sukker og krydre med salt og pepper; vend godt slik at det dekker. La avkjøle.
- 33. FORHÅNDSVISNING: Valnøtter kan ristes opp til 1 dag i forveien. Oppbevar lufttett i romtemperatur.
- 44. Visp sammen yoghurt, eddik, honning og koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper.
- 55. FORHÅNDSVISNING: Dressingen kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 66. Plasser gulrøtter i en sil som står i en bolle med isvann. La stå til gulrøttene begynner å krølle seg, ca. 2 minutter. Løft silen ut av vannet og la gulrøttene renne godt av; tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir.
- 77. Bland gulrøtter, reddiker, vårløk og dressing i en stor bolle og vend forsiktig slik at det blir jevnt fordelt. Fordel på tallerkener og strø over valnøtter.