Søt te med iskremspyd
Lær hvordan du lager en deilig spiked sweet tea, perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift med tips for en smakfull og forfriskende drikk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 6 kopper sukker
- 3 kopper vann, pluss 2 kvart liter, delt opp
- 1 1/2 unser (eller 3/4 kopp) løse svarte teblader
- Isbiter
- 2 sitroner, revet skall
- 1/2 bunt fersk mynte
Fremgangsmåte
- 12 unse din favorittwhisky eller bourbon per servering (anbefalt: Maker's Mark)
- 2Bland sukker og 3 kopper vann i en ikke-reaktiv kjele. Varm forsiktig opp til sukkeret er smeltet. Fjern fra varmen og avkjøl.
- 3Infuser svart te i 1 kvart kokende vann i 2 minutter. Sil teen over i en mugge, og tilsett deretter 1 kvart romtemperert vann.
- 4Bland teen og den avkjølte enkle sirupen godt. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
- 5For å servere, fyll et 12-unse glass med isbiter, et lite dryss av zest og en kvist mynte. Tilsett 2 unse whisky eller bourbon og fyll opp med den søtede teen. Rør om og server. Gjenta etter behov.