
Saada sin tabbouleh
oppskrift på saada's tabbouleh – en frisk og smakfull libanesisk salat med persille, tomater og sitron. perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1, 2 kopper bulgur (knust hvete)
- 1 stor bunt persille
- 1/2 kopp ferske mynteblader, godt pakket
- 4 grønne løk
- 3/4 pund tomater, frøet og hakket
- 6 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 teskje malt spisskummen
Fremgangsmåte
- 1Legg bulgur i en stor bolle. Hell over nok varmt vann til å dekke godt. La det stå til bulguren er myk, ca. 15 minutter. Sil av vannet godt, og press ut overflødig vann. Sett bulguren tilbake i den samme store bollen. I mellomtiden finhakk persille, mynte og grønne løk i en food processor. Tilsett bulguren. Bland inn tomater, deretter sitronsaft, olje og spisskummen. Krydre rikelig med salt og pepper. (Kan lages 3 timer i forveien. La stå i romtemperatur.)