Aaku Pappu (dal med grønnsaker)

Aaku Pappu (dal med grønnsaker)

oppskriften på aaku pappu, en smakfull dal med grønnsaker, perfekt for en sunn og næringsrik middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp rensede, delte erter (toor dal)
  • 2 kopper vann
  • 2 kopper vann
  • 1/2 teskje malt gurkemeie
  • salt etter smak
  • 1 bunt amarantgrønne, hakket (8 unser)
  • 2 teskjeer matolje
  • 1 teskje skrelte, delte svarte linser (urad dal)
  • 1 teskje sennepsfrø
  • 1 teskje spisskummenfrø
  • 4 tørkede røde chilipepper
  • et klype asafetida-pulver
  • 2 grønne chilipepper, kuttet i store biter
  • 1 kvist ferske karryblader

Fremgangsmåte

  1. 1Kok kikertene med 2 kopper vann i en trykkoker til vannet er absorbert og ertene er møre, omtrent 5 minutter.
  2. 2Kok opp 2 kopper vann med gurkemeie og salt; tilsett amarantbladene og kok til de er møre, omtrent 5 minutter; sil av vannet. Rør de kokte ertene inn i grønnsakene; sett til side.
  3. 3Varm opp oljen i en liten stekepanne; kok opp linser, sennepsfrø, spisskummenfrø og rød chili i oljen til frøene begynner å sprute. Tilsett grønne chili, karri-blader og asafoetida-pulver, og fortsett å koke i ytterligere 30 sekunder; rør umiddelbart inn i ertene og grønnsakene.