Aaku Pappu (dal med grønnsaker)
oppskriften på aaku pappu, en smakfull dal med grønnsaker, perfekt for en sunn og næringsrik middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp rensede, delte erter (toor dal)
- 2 kopper vann
- 2 kopper vann
- 1/2 teskje malt gurkemeie
- salt etter smak
- 1 bunt amarantgrønne, hakket (8 unser)
- 2 teskjeer matolje
- 1 teskje skrelte, delte svarte linser (urad dal)
- 1 teskje sennepsfrø
- 1 teskje spisskummenfrø
- 4 tørkede røde chilipepper
- et klype asafetida-pulver
- 2 grønne chilipepper, kuttet i store biter
- 1 kvist ferske karryblader
Fremgangsmåte
- 1Kok kikertene med 2 kopper vann i en trykkoker til vannet er absorbert og ertene er møre, omtrent 5 minutter.
- 2Kok opp 2 kopper vann med gurkemeie og salt; tilsett amarantbladene og kok til de er møre, omtrent 5 minutter; sil av vannet. Rør de kokte ertene inn i grønnsakene; sett til side.
- 3Varm opp oljen i en liten stekepanne; kok opp linser, sennepsfrø, spisskummenfrø og rød chili i oljen til frøene begynner å sprute. Tilsett grønne chili, karri-blader og asafoetida-pulver, og fortsett å koke i ytterligere 30 sekunder; rør umiddelbart inn i ertene og grønnsakene.