Ristet brokkoli med hvitløk og rød chili

Ristet brokkoli med hvitløk og rød chili

Lær hvordan du lager en smakfull ovnsbakt brokkoli med hvitløk og rød pepper. Perfekt som tilbehør eller vegetarrett på 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4 pund broccolibuketter, delt i små blomster (ca. 8 kopper)
  • 3 1/2 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • En stor klype tørket knust rød pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230°C. Vend brokkoli og 3 spiseskjeer olje i en stor bolle for å dekke. Strø over salt og pepper. Overfør til en bakeplate med kant. Stek i 15 minutter. Rør inn den gjenværende 1/2 spiseskje olje, hvitløk og rød pepper i en liten bolle. Drypp hvitløksoljen over brokkolien; vend for å dekke. Stek til brokkolien begynner å bli brun, omtrent 8 minutter til. Krydre etter smak med salt og pepper. Server umiddelbart.
  2. 2Forvarm ovnen til 230°C. Vend brokkoli og 3 spiseskjeer olje i en stor bolle for å dekke. Strø over salt og pepper. Overfør til en bakeplate med kant. Stek i 15 minutter. Rør inn den gjenværende 1/2 spiseskje olje, hvitløk og rød pepper i en liten bolle. Drypp hvitløksoljen over brokkolien; vend for å dekke. Stek til brokkolien begynner å bli brun, omtrent 8 minutter til. Krydre etter smak med salt og pepper. Server umiddelbart.