Pasta med 10-minutters pesto
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull pasta med hjemmelaget pesto på bare 10 minutter. Perfekt for en rask middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund pasta
- Kosher-salt
- 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer pinjekjerner, delt
- 5 kopper (løst pakket) basilikumblader (ca. 60 gram), pluss mer til servering
- 1 hvitløksfedd, skrelt og delt i to
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 kopp finrevet Parmesanost, pluss mer til servering
Fremgangsmåte
- 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente; sil av vannet og spar 2 ss. av kokevannet. I mellomtiden rister du 2 ss. pinjekjerner i en liten stekepanne over middels lav varme, og rører eller rister pannen frem og tilbake, til de er lett ristet, ca. 2–3 minutter; sett til side. Blansjer 5 kopper basilikum i en liten kjele med kokende vann i 30 sekunder. Bruk en hullsleiv eller en spider for å overføre basilikum til en stor bolle med isvann. Mos hvitløk, olje, 1/2 ts. salt og de resterende 1/3 koppen pinjekjerner i en blender til nøttene er veldig finhakket og blandingen er kremete. Bruk hendene til å løfte basilikumbladene opp av isvannet, og rist av overflødig vann, men ikke alt vannet – litt vann vil hjelpe emulsifisjonen. Tilsett basilikumbladene i blenderen og kjør bare til de er blandet. Tilsett 1 kopp Parmesanost og kjør kort for å blande. Overfør pestoen til en middels stor bolle, og rør inn det reserverte kokevannet. Legg pastaen i en stor serveringsskål eller på et fat, og vend inn pestosausen. Topp med Parmesanost, de reserverte ristet pinjekjernene og pynt med basilikum.