
Tomat- og basilikumpasta saus
Lær hvordan du lager en smakfull tomat- og basilikum-pastasauce. Perfekt for en rask og enkel middag, med friske ingredienser og god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor løk, hakket
- 2 fedd hvitløk, knust
- 2 bokser (14,5 unser) hakkede tomater
- 1/4 teskje rød pepperflak, eller etter smak
- 2 teskjeer balsamicoeddik
- 2 teskjeer hvitt sukker
- 3/4 kopp basilikumblader, revet i biter
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stekepanne over middels varme; kok løken og hvitløken i den varme oljen til den er myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatene, rød pepperflak, eddik og sukker i løk- og hvitløksblandingen; kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til smakene har blandet seg etter eget ønske, 45 til 60 minutter. Rør inn basilikumen i sausen; smak til med salt og pepper.