Fusilli med tomat, ruccola og feta

Fusilli med tomat, ruccola og feta

oppskrift på fusilli med friske tomater, pepperaktig ruccola og salt fetaost. en rask og smakfull rett for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • Kosher salt etter smak, pluss 1 1/2 teskjeer
  • 450 gram fusillipasta (sneglepasta)
  • 1/4 rød løk, finhakket (ca. 1/2 kopp)
  • 2 store, modne tomater (ca. 450 gram), i terninger
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje hakkede friske oregano-blader (ca. 2 kvister)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika, ristet, skrelt og frøet (se Kok’s Note)
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 1/3 kopp fruktig ekstra jomfru olivenolje
  • 2 bunt arugula, ca. 225 gram, vasket, stilket og revet i biter
  • 4 unser fransk fetaost, smuldret (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med kaldt vann over høy varme, og salt det rikelig. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er al dente – myk, men ikke grøtete. Sil pastaen i en sil over vasken. Skyll med kaldt vann, og rist av overflødig vann.
  2. 2I mellomtiden legger du løken i en liten bolle med kaldt vann.
  3. 3Legg tomatene i en stor bolle og krydre med 1 teskje salt og litt pepper. Hakk oreganoen sammen med hvitløken og den resterende halve teskjeen salt. Bruk den flate siden av kniven til å mose og smøre blandingen til en grov pasta. Strø hvitløksblandingen over tomatene. Skjær paprikaen i omtrent samme størrelse som tomatene, og tilsett i salaten. Sil løken, tørk den forsiktig, og ha den i tomatblandingen. Tilsett eddik og olivenolje, og vend godt sammen. Ha i den avsilte pastaen og vend godt. (Salaten kan forberedes opp til dette punktet 2 timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
  4. 4Rett før servering blander du ruccolablader inn i salaten, og tilsetter osten og vender lett. Smak til med salt og pepper, og server.