
Fusilli med tomat, ruccola og feta
oppskrift på fusilli med friske tomater, pepperaktig ruccola og salt fetaost. en rask og smakfull rett for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- Kosher salt etter smak, pluss 1 1/2 teskjeer
- 450 gram fusillipasta (sneglepasta)
- 1/4 rød løk, finhakket (ca. 1/2 kopp)
- 2 store, modne tomater (ca. 450 gram), i terninger
- Nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje hakkede friske oregano-blader (ca. 2 kvister)
- 1 hvitløksfedd
- 1 rød paprika, ristet, skrelt og frøet (se Kok’s Note)
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 1/3 kopp fruktig ekstra jomfru olivenolje
- 2 bunt arugula, ca. 225 gram, vasket, stilket og revet i biter
- 4 unser fransk fetaost, smuldret (ca. 1 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med kaldt vann over høy varme, og salt det rikelig. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er al dente – myk, men ikke grøtete. Sil pastaen i en sil over vasken. Skyll med kaldt vann, og rist av overflødig vann.
- 2I mellomtiden legger du løken i en liten bolle med kaldt vann.
- 3Legg tomatene i en stor bolle og krydre med 1 teskje salt og litt pepper. Hakk oreganoen sammen med hvitløken og den resterende halve teskjeen salt. Bruk den flate siden av kniven til å mose og smøre blandingen til en grov pasta. Strø hvitløksblandingen over tomatene. Skjær paprikaen i omtrent samme størrelse som tomatene, og tilsett i salaten. Sil løken, tørk den forsiktig, og ha den i tomatblandingen. Tilsett eddik og olivenolje, og vend godt sammen. Ha i den avsilte pastaen og vend godt. (Salaten kan forberedes opp til dette punktet 2 timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
- 4Rett før servering blander du ruccolablader inn i salaten, og tilsetter osten og vender lett. Smak til med salt og pepper, og server.