Glaserte pastinakker

Glaserte pastinakker

lær hvordan du lager deilige glazed parsnips med en søt og smakfull glasering. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en vegetarisk hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 spiseskje usaltet smør
  • 1 spiseskje godt pakket brunt sukker
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp vann
  • 1/2 pund pastinakk, skrelt og skåret i 3 x 1/4-tommers staver
  • 1/2 teskje fersk sitronsaft, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en tung stekepanne på 23–25 cm kombiner smør, brunt sukker, salt og vann, og la det småkoke under omrøring til smøret er smeltet og sukkeret er oppløst. Tilsett pastinakkene og la det småkoke, dekket, til de er møre, ca. 4–5 minutter. Overfør pastinakkene med en hullsleiv til en bolle, og kok opp kokevæsken til den er redusert til en glasur. Sett pastinakkene tilbake i stekepannen. Kok pastinakkene på lav varme under omrøring til de er gjennomvarme og de er dekket av glasuren. Rør inn sitronsaft, salt og pepper etter smak.